Logo

Δύο συλλήψεις 11 χρόνια μετά την αρπαγή και την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου



 
 

Σχεδόν 11 χρόνια μετά την αρπαγή και την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, οι Αρχές ανακοίνωσαν δύο νέες συλλήψεις για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με το Φως στο Τούνελ, συνελήφθησαν δύο άτομα που οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης στον ανακριτή. Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για άμεση συνέργεια στην αρπαγή και την ανθρωποκτονία του 26χρονου. Οι συλληφθέντες αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για άτομα σε βάρος των οποίων εντοπίστηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες με τον «εγκέφαλο» της υπόθεσης. Οι συλληφθέντες είναι τα δύο άτομα που είχαν κάνει υποτίθεται ταξίδι για πουλήσουν κάρβουνα, ενώ στην πραγματικότητα είχαν αναλάβει να μεταφέρουν και να κρύψουν το σώμα του Μάριου, το οποίο η μητέρα του αναζητεί μέχρι σήμερα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν άλλες τέσσερις συλλήψεις, οι οποίες θα προκαλέσουν «ντόρο».

Το χρονικό της υπόθεσης που «πάγωσε» το πανελλήνιο

Η Βαρβάρα Θεοδωράκη είδε τον γιο της Μάριο για τελευταία φορά, στις 9 Αυγούστου 2012. Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν και ο οικογενειακός φίλος της Πέτρος Μιχαλεάκος είχε προσφερθεί να την βοηθήσει και να διαπραγματευθεί με τους απαγωγείς, ζητώντας από την μητέρα να μην καλέσει τις Αρχές. Ο ίδιος ήταν στην πραγματικότητα ο άνθρωπος που έστησε την απαγωγή του 26χρονου.

Όταν η μητέρα απευθύνθηκε στην ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί κατάλαβαν τον ρόλο του Μιχαλεάκου και προχώρησαν στη σύλληψή του, μαζί με τους συνεργούς του.

Παρά το πλήθος στοιχείων που εντοπίστηκαν σε βάρος του, ο Μιχαλεάκος επιμένει μέχρι και σήμερα ότι δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση. Ο ίδιος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Στη σύζυγο του Βούλα Σιούταλου επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος.

Για την υπόθεση του Μάριου έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δύο αθωώθηκαν. Στον Αναστάσιο Μπασαντή, επιβλήθηκε η ποινή των 6 χρόνων με αναστολή, για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης. Ο Αριστείδης Κορέντιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή, για την ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος. Τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 και 2 χρόνων αντίστοιχα, που είναι εξαγοράσιμες. Οι τελευταίοι τρεις, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, συμμετείχαν στην απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη. Αθώοι κρίθηκαν η σύζυγος του Κορέντιου, και ο Π. Χ. , λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Η υπόθεση άνοιξε εκ νέου καθώς προέκυψαν 8 νέοι κατηγορούμενοι, οι 6 εκ των οποίων είχαν σημαντικό ρόλο, ενώ οι άλλοι 2 είναι γιοι του «εγκέφαλου» της συμμορίας και πρόκειται για έναν εν ενεργεία αστυνομικό αλλά και έναν απόστρατο της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-5-2023 από directNEWS.gr πηγή:newsbreak.gr


Τελευταία Αστυνομικά