Logo

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν πέντε Χρυσαυγίτες για την εισβολή σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Β. Μακεδονία [βίντεο]



 
 

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ταυτοποιήθηκαν από το αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για την εισβολή στην έκθεση του Σεργκέι Αντρέεφσκι από τη Βόρεια Μακεδονία, στα τέλη του προηγούμενου μήνα, στην αίθουσα τέχνης Remezzo, στην Αρετσού Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς ηλικίας 19 έως 24 ετών και μια 22χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία που θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Αναζητούνται επίσης οκτώ ακόμα άτομα, τα οποία φαίνεται να συμμετείχαν στο ίδιο επεισόδιο.

Όλοι τους κατηγορούνται για τα αδικήματα της παράνομης βίας με ρατσιστικά κίνητρα (κατά συναυτουργία), της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, όπως επίσης της τέλεσης βιαιοπραγιών και πράξεων διχόνοιας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ οι δράστες «ενεργώντας ως ομάδα με ενωμένες δυνάμεις, ψυχικό δεσμό και εθνικιστικά κίνητρα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, οι δράστες πραγματοποίησαν παρέμβαση επικολλώντας έντυπο υλικό και καλώντας επιτακτικά τον καλλιτέχνη να τερματίσει τη λειτουργία της έκθεσης».

Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων δραστών.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-5-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά