Logo

Σύλληψη 36χρονου Ιρακινού, μέλους κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών



 
 

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής συνέλαβαν την Τετάρτη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα 36χρονο Ιρακινό, ο οποίος εμπλέκεται σε μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ' εξακολούθηση και κατοχή διαβατηρίων μεγάλης ποσότητας και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών σε συνεργασία με τη Europol, αποκαλύφθηκε η διεθνής δράση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών, από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος, ως μέλος του κυκλώματος, τουλάχιστον από το 2019, διακινούσε ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, με τη χρήση ταχυδρομικών υπηρεσιών σε Σουηδία, Ισπανία και Αυστρία.

Το κύκλωμα, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, φέρεται να εισέπραττε χρηματικά ποσά από 6.000 έως 8.000 ευρώ, για κάθε διακινούμενο μετανάστη, ενώ τα παράνομα έσοδα ανά ταξιδιωτικό έγγραφο κυμαίνονταν από 400 έως 1200 ευρώ. Όσον αφορά τον 36χρονο εντοπίστηκε στην περιοχή του 'Αγιου Παντελεήμονα και έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: 53 δελτία ταυτότητας, 22 διαβατήρια και 9 άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών, 3 άδειες διαμονής (2 Σουηδίας και 1 Ηνωμένου Βασιλείου), δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας Ελλάδας, κάρτα υγείας Ιταλίας, φωτογραφίες τρίτων προσώπων τύπου διαβατηρίου, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο.

Όπως διαπιστώθηκε, τα περισσότερα από τα 61 κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα είχαν κλαπεί. Ο συλληφθείς, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Σημειώνεται, τέλος, ότι η συγκεκριμένη υπόθεση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και της Επιχειρησιακής Δράσης EAST MED 2.2 του προγράμματος EMPACT, για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-5-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά