Logo

Πεύκη: Δύο συλλήψεις για 25 κιλά κάνναβη και 566 δισκία “ecstasy”



 
 

Δύο άνδρες ηλικίας 38 και 72 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν στην Πεύκη Αττικής, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές των Βορείων Προαστίων και της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ο 72χρονος προμηθευόταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από τον 38χρονο και στη συνεχεία τις πωλούσε σε τοξικομανείς έναντι χρημάτων. Άγνωστο παραμένει από που προμηθευόταν ο 38χρονος τις ναρκωτικές ουσίες.

Ο 38χρονος χρησιμοποιούσε το σπίτι του για να πουλάει κυρίως σε νεαρούς τοξικομανείς τις ποσότητες ναρκωτικών, ενώ ερχόταν σε συνεννόηση μαζί τους χρησιμοποιώντας κυρίως μηνύματα μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και αποφεύγοντας να μιλήσει στο τηλέφωνο.

Ο72χρονος, μιλούσε στο τηλέφωνο αλλά συναντούσε ο ίδιος τους “πελάτες” του σε σημεία μακριά από την οικία του. Για τα ραντεβού χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες όπως “Θα πιούμε καφέ” ή “Κέρασμα καφέ” ενώ τα χρήματα τα ανέφεραν ως “γραμμάρια” ή “τιμοκατάλογο”.

Στην έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ποσότητες κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας τύπου “skunk”, συνολικού βάρους 23.556 γραμμαρίων, ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους 1.894,50 γραμμαρίων, 566 δισκία “ecstasy”, τέσσερα  ναρκωτικά δισκία, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο,      το ποσό των 8.925 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών, αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών, αλλά και μία αντιασφυξιογόνος μάσκα, στρατιωτικού τύπου, μετά του αντίστοιχου φίλτρου.

Στο σπίτι του 72χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 213 γραμμαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο, μία ζυγαριά ακριβείας και αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Από τη δράση τους τα προσδοκώμενα κέρδη υπολογίζονται στα 250.000 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-9-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά