Logo

Σύλληψη δύο αστυνομικών για τη διαρροή του βίντεο με τον Βαγγέλη Ζαμπούνη νεκρό



 
 

Δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. με την κατηγορία της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για την καταγραφή και στη συνέχεια τη δημοσιοποίηση του βίντεο που δείχνει αιμόφυρτο, μέσα στο αυτοκίνητό του, τον 44χρονο Βαγγέλη Ζαμπούνη λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του.

Οι δύο αστυνομικοί οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγγελέα και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν για να δικαστούν από το Αυτόφωρο Δικαστήριο στις 17 Ιανουαρίου, ενώ σε βάρος τους διατάχθηκε και ένορκη διοικητική εξέταση.

Σημειώνεται, ότι παράλληλα διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί πώς διέρρευσε στα ΜΜΕ και το βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του 44χρονου.

Για την υπόθεση η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν 2 αστυνομικοί για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024, δύο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης της αναπαραγωγής βιντεοληπτικού υλικού στον ηλεκτρονικό τύπο, στο οποίο αποτυπώνεται το θύμα που τραυματίστηκε θανάσιμα την 14-01-2023 στην περιοχή του Νέου Κόσμου Αττικής.

Πρόκειται για τα μέλη πληρώματος το οποίο προσέτρεξε στο σημείο που έλαβε χώρα το εν λόγω περιστατικό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, ο ένας αστυνομικός βιντεοσκόπησε το χώρο του περιστατικού με το κινητό του τηλέφωνο και απέστειλε το υλικό στον έτερο κατηγορούμενο, ο οποίος στη συνέχεια προέβη στη διακίνησή του σε τρεις επιπλέον αστυνομικούς.

Από τις έρευνες κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-1-2024 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά