Logo

Βάρκιζα: Συνελήφθη 47χρονος Ιταλός για συμμετοχή σε διεθνή σπείρα λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών



 
 

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Ασφάλειας Αττικής στον 47χρονο Ιταλό Έρικ Ροβέτα, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί από την INTERPOL ερυθρά αγγελία για συμμετοχή σε διεθνή σπείρα λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών.

Ο 47χρονος το τελευταίο διάστημα διέμενε με την οικογένειά του σε πολυτελή βίλα στη Βάρη και κυκλοφορούσε με πανάκριβα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ροβέτα ήταν ηγετικό μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η οποία, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε  σε δρξαμενόπλοια προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και πετύχαινε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα.

Ειδικότερα, προμηθευόταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία, που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, στη συνέχεια τις τοποθετούσε σε δεξαμενόπλοιά της και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσε, καταφέρνοντας να εξαπατήσει τους ναυλωτές. Σημειώνεται, ότι το παράνομο οικονομικό όφελος της σπείρας ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα για να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-3-2024 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά