Logo

Χαλκίδα: Συνελήφθη διευθύντρια και υπάλληλοι της εφορίας ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης [φωτο]



 
 

Εξαρθρώθηκε στη Χαλκίδα από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων  της ΕΛΑΣ κύκλωμα εφοριακών που εκβίαζαν επιχειρηματίες για να αποτρέψουν ελέγχους έναντι αμοιβής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν επτά άτομα μεταξύ των οποίων η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας και πέντε υπάλληλοι, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία σε βάρος δύο υπαλλήλων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, ώστε να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.

Πως δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ η αρχηγός της οργάνωσης, προϊστάμενη των υπαλλήλων, είχε αναλάβει το συντονισμό τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών. Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε σε κτήριο Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.), κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των 10.000 ευρώ.

Σε επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, καθώς και στην κατοχή των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το συνολικό χρηματικό ποσό των 78.795 ευρώ,

10 κινητές τηλεφωνικές συσκευές,

4 σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις,

πλήθος φωτοαντιγράφων εφοριακών υποθέσεων και

δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατοχής.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-5-2024 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά