Logo

Αστυνομικός μετέφερε 125 κιλά κάνναβης - Σπίτι του βρέθηκαν καλάσνικοφ



 
 

syllhpsh3-14-9-2016Αστυνομικός συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη την ώρα που μετέφερε με το αυτοκίνητό του περίπου 125 κιλά κάνναβης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ! Η σύλληψη του υπαρχιφύλακα έγινε την Τρίτη όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου...

από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της Ομάδας Πρόληψης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του 4 σάκοι με 113 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 124 κιλών και 228 γραμμαρίων.

Αμέσως, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, που ανέλαβε το προανακριτικό έργο και σε έρευνα που επακολούθησε στην κατοικία του αστυνομικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov με 4 γεμιστήρες, 117 φυσίγγια τύπου Kalashnikov, 126) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ξίφος, ξιφολόγχη, κυνηγητικό μαχαίρι και χρήματα.

Από την εξέλιξη των ερευνών ταυτοποιήθηκε επίσης η εμπλοκή στην υπόθεση 47χρονου ιδιώτη, ο οποίος αναζητήθηκε και συνελήφθη. Σε έρευνα που επακολούθησε σε επαγγελματικό χώρο ιδιοκτησίας του και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 10 χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου, πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με 4 γεμιστήρες, 115 φυσίγγια τύπου Kalashnikov και 54 πυροκροτητές.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα - κατά περίπτωση - της παράβασης της νομοθεσίας σχετικά με τα ναρκωτικά, τα όπλα, τα πυρομαχικά και τις εκρηκτικές ύλες καθώς και της παράβασης καθήκοντος.

Τέλος με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το πλέγμα της παράνομης δραστηριότητας των εμπλεκομένων πρόσωπων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά