Logo

Εμφανίζονταν ως εισαγγελείς ή δικηγόροι και εξαπατούσαν ηλικιωμένους



 
 

apath-troxaiaΣυνελήφθησαν, στην Ηγουμενίτσα, 49χρονος ημεδαπός και 53χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, μέλη της εγκληματικής ομάδας, που εξαπατούσε ηλικιωμένους πολίτες. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα τρία άτομα...

τα οποία μαζί με τους συλληφθέντες, τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τους εισαγγελείς ή τους δικηγόρους και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανήλικου παιδιού. Οι δράστες απαιτούσαν χρήματα που κυμαίνονταν από (500) έως (100.000) ευρώ, προκειμένου όπως έλεγαν οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις συνέπειες από το δήθεν τροχαίο ατύχημα.

Το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τις 76.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν επιπλέον πάνω από 842.000 ευρώ.

Η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας, τη στιγμή που οι δράστες παραλάμβαναν το χρηματικό ποσό των (8.000) ευρώ και δύο χρυσές αλυσίδες από 81χρονη ημεδαπή, την οποία είχαν προσεγγίσει τηλεφωνικά με απατηλές προφάσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις απατών, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον άλλους τρεις αλλοδαπούς συνεργούς τους.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά