Logo

Τα χασισοπηλίκια επέστρεψαν στην Ηλεία!



 
 

xasisΤις παλιές «αμαρτωλές» ιστορίες των Ηλείων επίορκων αστυνομικών που καλλιεργούσαν χασίς διαβάζοντας μέσα στις χασισοφυτείες «αστυνομικές επιθεωρήσεις» (σσ. Το γνωστό αστυνομικό περιοδικό ) θύμισε χθες η σύλληψη για κατοχή και καλλιέργεια χασίς, ενός 63χρονου...

πρώην αστυνομικού.

Ο 63χρονος συμμετείχε κατά το παρελθόν στην περιβόητη ομάδα «διαφθοράς» Ηλείων αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Πύργου και Αμαλιάδας η δράση των οποίων αποκαλύφθηκε μετά τις επίμονες έρευνες του αείμνηστου τότε διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδας Δημήτρη Γεωργίου.

 

astynomikos-20-9-2016

Ο αείμνηστος αστυνομικός Δημήτρης Γεωργίου που με τις έρευνες του εξάρθρωσε τα χασισοπηλίκια της Ηλείας

Τότε όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονταν στην υπόθεση είχαν καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα σε πολυετείς ποινές φυλάκισης . Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι γνωστό πολιτικό πρόσωπο της Ηλείας που τους είχε υπερασπιστεί τότε στα δικαστήρια ως δικηγόρος , είχε δηλώσει μετά την καταδίκη τους ότι επρόκειτο για δικαστική πλάνη και ότι όλοι ήσαν αθώοι!

Ο 63χρονο πρώην Ηλείος αστυνομικός που συνελήφθη χθες με το χασίς, υπηρετούσε στα Γραφεία Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας. Η φυτεία και το χασίς του πρώην αστυνομικού εντοπίστηκαν χθες από συναδέλφους του στο χωριό Λαγανά της Πηνείας στον δήμο Ήλιδας μέσα και δίπλα στο σπίτι του.

Οι συνάδελφοί του εντόπισαν πέντε κιλά χασίς και 44 δενδρύλλια τα οποία καλλιεργούσε, έχοντας διαμορφώσει με εξαιρετική κάλυψη τον χώρο δίπλα στο σπίτι του. Το προσδοκώμενο όφελος από την παράνομη δραστηριότητά του ξεπερνά τις 80.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό ο δράστης είχε μετατρέψει δωμάτια και χώρους του σπιτιού του σε μέρη καλλιέργειας, ξήρανσης και φύλαξης χασίς.

Σε ένα χώρο δίπλα στο σπίτι, όπου μέρος της στέγης είχε καταρρεύσει ο 63χρονος καλλιεργούσε 44 φυτά ύψους 1,5 έως 4 μέτρα, στα οποία παρείχε κάλυψη με φυσικούς και τεχνικούς τρόπους, είτε λόγω της βλάστησης είτε λόγω τελάρων ή μπάλων με σανό και τούβλα που είχε αναπτύξει γύρω από το κτίσμα. Στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν στο ένα υπνοδωμάτιο νάιλον συσκευασία με 185 γραμμάρια χασίς και σε σύρμα προς ξήρανση ημίχλωρη φούντα βάρους 355 γραμμαρίων. Στο δεύτερο υπνοδωμάτιο βρήκαν σε σύρμα προς ξήρανση ημίχλωρη φούντα βάρους 1140 γραμμαρίων και ένα βάζο με φυτικά αποσπάσματα βάρους 355 γραμμαρίων. Αλλά και σε παρακείμενη αποθήκη εντόπισαν σε ένα τελάρο ημίχλωρη φούντα βάρους 745 γραμμαρίων και σε σύρμα προς ξήρανση ημίχλωρη φούντα βάρους 2290 γραμμαρίων. Η συνολική ποσότητα των ναρκωτικών είναι 5.070 γραμμάρια. Ο δράστης συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Αμαλιάδας.-

*του Μάκη Νοδάρου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-9-2016 από directNEWS.gr πηγή:apokalypseis.com


Τελευταία Αστυνομικά