Logo

Βοιωτία: Αυτοί παρίσταναν τους αστυνομικούς και εξαπατούσαν ηλικιωμένους [φωτο]



 
 

avramov1a 29-9-2016Δόθηκαν στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο υπηκόων Βουλγαρίας, μελών εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 06-09-2016 στη Λιβαδειά, για διάπραξη σωρείας αποπειρών απάτης σε βάρος πολιτών...

Οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άλλα μέλη της σπείρας τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, ενέχονται σε τουλάχιστον 18 περιπτώσεις αποπειρών απάτης σε βάρος πολιτών.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από τα τέλη του προηγούμενου μήνα έως τις πρωινές ώρες, της ημέρας που συνελήφθησαν, τα μέλη της σπείρας, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, αποπειράθηκαν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από πολίτες σε περιοχές της Λιβαδειάς (δέκα περιπτώσεις), της Θήβας (έξι περιπτώσεις) και του Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας (δύο περιπτώσεις).

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι συνήθως τους αστυνομικούς ή συγγενικά τους πρόσωπα και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, απαιτούσαν χρήματα που κυμαίνονταν από 40.000 έως 70.000 ευρώ, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις συνέπειες από το δήθεν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες μετέβαιναν πλησίον των οικιών των υποψήφιων θυμάτων τους και οι συνεργοί τους τηλεφωνούσαν στα σταθερά τους τηλέφωνα. Ο σκοπός τους ήταν, εκμεταλλευόμενοι την σύγχυση και την ψυχολογική φόρτιση που προκαλούσαν στους πολίτες, να πετύχουν την άμεση είσπραξη των χρημάτων που απαιτούσαν.

Συλληφθέντες είναι οι: 

1) (επ.) AVRAMOV (ον.) GEORGI του IVANOV και της IVANKA, γεννημένος την 03-10-1973 στη Βουλγαρία,

avramov1 29-9-2016

avramov2 29-9-2016

καθώς και

2) (επ.) DIMITROV (ον.) TIHOMIR του KIRILOV και της DIMITRA, γεννημένος την 18-10-1978 στη Βουλγαρία.

dimitrov1 29-9-2016

dimitrov2 29-9-2016

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια σε απόπειρα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά