Logo

Συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2,2 εκατ. ευρώ στις αποσκευές της!



 
 

rwsida-xrhmataΜία 36χρονη Ελληνίδα επιβάτισσα της Αεροφλότ που ερχόταν από τη Μόσχα συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι στην αίθουσα αφίξεων extra Schengen του διεθνούς αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», να μεταφέρει περίπου 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα σε έλεγχο που διενήργησαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι...

του αεροδρομίου εντόπισαν στις αποσκευές της αλλά και στο σώμα της (σε λαστέξ που φορούσε) 2.213.500 ευρώ και 58.900 δολάρια, όλα σε μετρητά!

Εάν η συλληφθείσα δεν δώσει πειστικές απαντήσεις σχετικά με την προέλευση των χρημάτων θα ασκηθεί εναντίον της ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ολόκληρο το ποσό θα κατασχεθεί. Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η πηγή προέλευσης είναι νόμιμη τότε θα υποχρεωθεί να καταβάλει, αφού δεν δήλωσε το ποσό όπως όφειλε κατά την είσοδό της στη χώρα μας, πρόστιμο ύψους 553.375 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 36χρονη επιχείρησε να δωροδοκήσει τελωνειακή υπάλληλο όταν της ζήτησε να υποβληθεί σε έλεγχο. Η υπάλληλος ειδοποίησε την αστυνομία η οποία τότε τη συνέλαβε με την κατηγορία της απόπειρας δωροδοκίας. Η κατηγορούμενη πάντως υποστηρίζει ότι το ποσό που της κατασχέθηκε προερχόταν από την πώληση μεγάλης ακίνητης περιουσίας στη Συρία που είναι η χώρα καταγωγής της. 

*φωτο αρχείου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά