Logo

Οι εγκέφαλοι της μαφίας Ρομά: "Εισαγγελέας", "Ράμπος", "Χαζούλης" και "Παχύς Βενιζέλος"



 
 

roma-eisaggeleasΚοσμικοί πληροφοριοδότες, επίορκοι αστυνομικοί και απίστευτες λεπτομέρειες έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ της υπόθεσης με τη μαφία των Ρομά που ρήμαξαν χιλιάδες σπίτια στην Ελλάδα και ζούσαν μέσα σε μια απίστευτη χλιδή. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία περιπτώσεις...

που γίνονταν αντιληπτοί από αστυνομικούς περιπολιών ακολουθούσε πάντοτε καταδίωξη κατά την οποία και προκειμένου να διαφύγουν δεν δίσταζαν και να εμβολίσουν τα περιπολικά ενώ έχει καταγραφεί και περιστατικό κατά το οποίο καταδιωκόμενοι έκαναν εκτεταμένη χρήση πυροσβεστήρων προκειμένου να εμποδίσουν την ορατότητα των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ.

Ύστερα από αρκετούς μήνες ερευνών και τη συμμετοχή 1.000 αστυνομικών στην έρευνα, η σπείρα αποκαλύφθηκε, ενώ συνελήφθη ένας επιχειρηματίας που συχνά φιλοξενείται σε κοσμικά περιοδικά.

Ο γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογενείας εμπλέκεται στο «Συνδικάτο της Μαφίας» και βρίσκεται στα χέρια των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατέληξαν στην σύλληψη του 40χρονου επιχειρηματία έπειτα από παρακολουθήσεις ηγετικών στελεχών, οι οποίοι είχαν σχέση με τον τομέα της κλεπταποδοχής, όσον αφορά στην λεία της εγκληματικής οργάνωσης.

Μάλιστα, συνελήφθη και δεύτερος κοσμικός που έδινε πληροφορίες.

Όπως γράφει το Έθνος, οι συλληφθέντες τόσο κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων όσο και μεταξύ τους χρησιμοποιούσαν πάντοτε συνθηματικά ονόματα και κωδικοποιημένες εκφράσεις ενώ για τις επαφές τους είχαν προμηθευτεί τα λεγόμενα «πακιστανικά» κινητά. Έτσι, μεταξύ τους αποκαλούνταν με ψευδώνυμα όπως «Σέφκης», «Εισαγγελέας», «Άραπος», «Μαραντόνα», «Σατανάς», «Άλκης», «Χειλας – Ψηλός», «Νενές», «Χαζούλης», «Μπάμπης Φλου», «Ράμπος», «Παρταούλας», «Πόντικας», «Παχύς Βενιζέλος» και άλλα. Με την έκφραση «Έχω Έλληνα» εννοούσαν «έχω πληροφοριοδότη».

Μέχρι στιγμής, στη δικογραφία κατηγορούνται τρεις αστυνομικοί που έδιναν πληροφορίες για τις αστυνομικές επιχειρήσεις προκειμένου οι κακοποιοί να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τους διώκτες τους. Εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός των αστυνομικών είναι μεγαλύτερος.

Οι συλλήψεις έχουν ανέλθει σε 42, ενώ κάτω από πλακάκια, φρεάτια, σωλήνες αποχετεύσεων, απορροφητήρες και εντοιχισμένες κρύπτες έχει εντοπιστεί περίπου 1.000.000 ευρώ, 120 κιλά ασήμι, δεκάδες κιλά φύλλων και ράβδων χρυσού, κοσμήματα και πολύτιμοι λίθοι, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ, ενώ έχουν κατασχεθεί 60 πολυτελή αυτοκίνητα.

Ενδεικτικά, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει εκατοντάδες δακτυλίδια με πολύτιμους λίθους, με τη μέση αξία του καθενός να ανέρχεται στις 30.000 ευρώ. Οι συμμορίες είχαν και «εκτιμητές» κοσμημάτων και κυρίως δακτυλιδιών και περιδέραιων με διαμάντια και ρουμπίνια!

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρεις ιδιοκτήτες καταστημάτων αγοράς χρυσού, οι οποίοι διατηρούσαν χυτήρια όπου έλιωναν τη λεία της μαφίας μετατρέποντάς τη σε ράβδους χρυσού.

Ο ρόλος του Αγγλούπα

Για κλεπταποδοχή κατηγορείται ο 40χρονος γνωστός-κοσμικός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος φέρεται να έπαιρνε... χρυσάφι από μέλη των συμμοριών, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν εάν ήταν ο «πληροφοριοδότης» της τσιγγάνικης μαφίας για τα σπίτια των... VIP στόχων! Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε απασχολήσει την ελληνική σόου μπιζ, με τις κατά καιρούς σχέσεις του με γνωστά μοντέλα, και την αγάπη του για τους αγώνες αυτοκινήτων και τα γρήγορα οχήματα.

Τον Νοέμβριο του 2011, ο 40χρονος μέσα στο σπίτι γνωστού μοντέλου στο Π. Φάληρο, με το οποίο διατηρούσε σχέση, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά την αδερφή της στην κοιλιακή χώρα. Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά οι δύο πλευρές φαίνεται να έλυσαν εξωδικαστικά τις διαφορές τους. Ωστόσο η δικαστική εξέλιξη βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα.

Τον Φεβρουάριο του 2014, ένοπλοι δράστες είχαν εισβάλει στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα, είχαν ξυλοκοπήσει και βασανίσει τη μητέρα του για να τους πει που είχαν κρυμμένα χρήματα. Είχαν διαφύγει με 400.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ.

Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και οι υποομάδες τους ευθύνονται σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., για το... 70% των διαρρήξεων που καταγράφονταν τουλάχιστον την τελευταία πενταετία στην Αττική και την επαρχία. Μέχρι σήμερα διάφορες αστυνομικές αρχές εξάρθρωναν κάποιες από τις υποομάδες της μαφίας χωρίς να φθάνουν στο «διευθυντήριο», το οποίο φαίνεται να βρισκόταν στο απυρόβλητο με... αστυνομική υποβοήθηση. Μάλιστα κατά τις συλλήψεις μελών αυτών των υποομάδων, οι Capo dei Capi (Αρχηγοί των αρχηγών), παρείχαν ισχυρή νομική προστασία με την πρόσληψη μεγαλοδικηγόρων, ενώ κατέβαλλαν άμεσα υψηλές χρηματικές εγγυήσεις ελευθέρωσης, προκειμένου να εξασφαλίζουν τον ιδιότυπο κώδικα σιωπής, την ομερτά...

Χαρακτηριστική λεπτομέρεια της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι οι «πρίγκιπες» των φαμιλιών στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν μια παλιά και ξεχασμένη τσιγγάνικη αργκό, που ακόμη και νεώτεροι ρομά δεν γνωρίζουν. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και βρήκαν στα δυτικά προάστια δύο ηλικιωμένους ρομά, που γνώριζαν την διάλεκτο και προσελήφθησαν ως έκτακτοι... μεταφραστές! Συμμετείχαν στις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών χωρίς επιτηδευμένα να γνωρίζουν ποιους μετέφραζαν, γιατί αν το ήξεραν πολύ δύσκολα θα το έκαναν υπό τον φόβο των αντιποίνων.

Οι οκτώ αρχηγοί και οι εγκληματικές «φαμίλιες» τους διατηρούσαν βίλες εκατομμυρίων ευρώ με πισίνες, ενώ κυκλοφορούσαν με Ferrari και Porsche, παρότι δήλωναν άεργοι! Στο σπίτι ενός... άπορου «Κορλεόνε» βρέθηκαν 10 τραπεζικά βιβλιάρια με καταθέσεις πολλών μηδενικών!

Από τα στοιχεία της σοβαρής υπόθεσης, που ξεκίνησε από στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, φέρεται να προκύπτει η εμπλοκή τουλάχιστον τεσσάρων αστυνομικών, ένας από τους οποίους έχει συλληφθεί. Σε κάποιες περιπτώσεις αρχηγικά μέλη της «μαφίας» φαίνεται να έδιναν στους αστυνομικούς άλλες υποθέσεις διαρρηκτών και ληστών με «αντικαταβολή» την ασυλία τους και την παροχή πληροφοριών.

Οι αρχηγοί της «μαφιόζικης φαμίλιας» κατεύθυναν τους υπαρχηγούς των υποομάδων με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά να χτυπούν σπίτια ιδιοκτητών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, η στόχευση των οποίων γινόταν με τη βοήθεια «πληροφοριοδοτών». Τις περισσότερες φορές οι... μπάζες ξεπερνούσαν τις 300.000 ευρώ την κάθε φορά. Το 60% από την λεία κατέληγε στους αρχηγούς της φαμίλιας, και το υπόλοιπο 40% στους... παρακάτω, και τους εκτελεστικούς πυρήνες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-11-2016 από directNEWS.gr πηγή:usay.gr

σχετικά θέματα:

O επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας εμπλέκεται στη μεγάλη συμμορία των Ρομά


Τελευταία Αστυνομικά