Logo

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε δράστης διπλής ληστείας σε τράπεζες μετά από 8 χρόνια



 
 

lhsteia-trapezaΈνας 34χρονος ομογενής από τη Γεωργία, συμμετείχε μαζί με άλλα δύο άτομα σε διπλή ληστεία σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Καλαμαριά που είχε διαπραχθεί το καλοκαίρι του 2008. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, βιολογικό υλικό που βρέθηκε στη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν χρησιμοποιήσει...

οι τρεις δράστες ως μέσο διαφυγής, ταυτοποιήθηκε εργαστηριακά με τον 34χρονο σήμερα, ύστερα από εξέταση που πραγματοποιήθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, ενώ προς την κατεύθυνση της ταυτοποίησής του επαναξιολογήθηκε το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας των τραπεζών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η διπλή ληστεία είχε σημειωθεί το πρωί της 14ης Αυγούστου 2008, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Ερυθρού Σταυρού, στο Βότση Καλαμαριάς, όπου βρίσκονταν οι τράπεζες - "στόχοι".

Φορώντας κράνη και κρατώντας όπλα, δύο εκ των δραστών εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και την ίδια ώρα ο τρίτος, που φαίνεται ότι ήταν ο 34χρονος, μπήκε στο διπλανό κατάστημα της "FBB".

Από την πρώτη τράπεζα απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 33.112 ευρώ και από τη δεύτερη το ποσό των 9.245 ευρώ. Σχεδόν ταυτόχρονα ολοκλήρωσαν τη δράση τους και επιβιβάστηκαν και οι τρεις σε μία μοτοσικλέτα, με την οποία διέφυγαν. Η μηχανή βρέθηκε την ίδια μέρα στην ίδια περιοχή και, όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο.

Σημειώνεται, ότι ο 34χρονος κρατείται ήδη στις φυλακές για παρόμοια αδικήματα.

*φωτο αρχείου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά