Logo

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης των πυροβολισμών στην Πλατεία Θεάτρου [φωτο]



 
 

plateia theatrou2 10-12-2016Ένας 38χρονος Έλληνας, ο Θεόφιλος Λαζαράκης, που είχε απασχολήσει τις αρχές, ήταν ο δράστης των πυροβολισμών στην Πλατεία Θεάτρου και στη συνέχεια αυτόχειρας. Σύμφωνα με την αστυνομία ήταν δραπέτης των φυλακών Χαλκίδας και εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία γυναίκας, κατά τη διάρκεια ληστείας...

μέσα σε φούρνο, το 2004, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Ο 38χρονος είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου εξέτιε την ποινή του και την παραβίασε, καθώς έπρεπε να επιστρέψει στις 6 Δεκεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που επιχείρησαν να τον ελέγξουν, με αποτέλεσμα να τραυματίσει στο δεξί χέρι έναν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι ανταπέδωσαν και πυροβόλησαν δύο φορές εναντίον του.

Μαρτυρίες πολιτών ανέφεραν, οι οποίοι έχουν δώσει ήδη προφορικές καταθέσεις στην Ασφάλεια, αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, κρύφτηκε πίσω από κτίριο, όπου αυτοπυροβολήθηκε με το πιστόλι του στο κεφάλι, δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα αν είχε τραυματιστεί και από κάποια σφαίρα των αστυνομικών. Η σορός του 38χρονου θα εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Πάντως πηγές της αστυνομία αναφέρουν ότι είχε αφήσει σημείωμα στο σπίτι της μητέρας του πως δεν είναι διατιθέμενος να γυρίσει πίσω στο κελί του. «Δεν θα γυρίσω ξανά στη φυλακή. Εάν με πιάσουν προτιμώ να αυτοκτονήσω» είχε γράψει ο 38χρονος ισοβίτης.

Ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

 

plateia theatrou1 10-12-2016

plateia theatrou2 10-12-2016

plateia theatrou3 10-12-2016

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-12-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Πυροβολισμοί στην Πλατεία Θεάτρου - Ένας νεκρός [φωτο]


Τελευταία Αστυνομικά