Logo

Έγκλημα στον Αλμυρό: Εργατικές διαφορές επικαλείται ο δράστης της δολοφονίας του επιχειρηματία



 
 

elas 29-12-2016Διαφορές που είχαν προκύψει από τηςν εργασιακή του σχέση με το θύμα, επικαλείται σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 64χρονου επιχειρηματία Αριστείδη Κολοβού, στον Αλμυρό Βόλου. Ο 36χρονος, γεννημένος...

στο Ουζμπεκιστάν με Ελληνική υπηκοότητα, πρώην υπάλληλος του θύματος, συνελήφθη ελάχιστες ώρες μετά τον εντοπισμό της σορού του 64χρονου σε μια λίμνη αίματος, μέσα στο σπίτι του. Όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, ο επιχειρηματίας είχε δεχθεί τουλάχιστον 10 μαχαιριές στον θώρακα και στην κοιλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το magnesianews.gr, ο συλληφθείς ομολόγησε τη δολοφονία και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Στην κατάθεσή του υποστηρίζει ότι πριν από 1,5 χρόνο, εργάστηκε για 6 περίπου μήνες, στην επιχείρηση κατασκευής μεταλλικών τρέιλερ, κοτσαδόρων και μπαγαζιερών του επιχειρηματία και δεν πληρωνόταν όπως θα έπρεπε, ήταν ανασφάλιστος, ενώ όταν ζήτησε να ασφαλιστεί τον έδιωξαν από τη δουλειά.

Το χρονικό του εγκλήματος

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο δράστης και το θύμα συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στον Αλμυρό. Ο 64χρονος κάλεσε τον δράστη στο σπίτι, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους.

Ο δράστης πήγε στο σπίτι, στις 8.30 το βράδυ, συζήτησαν, αλλά ανέβηκαν οι τόνοι, ακολούθησε ένταση και ο δράστης άρπαξε ένα μαχαίρι με μήκος λεπίδας 12 εκατοστών, και κατάφερε στο θύμα πάνω από 10 μαχαιριές στον θώρακα και στην κοιλιά.

Οι γείτονες αν και άκουσαν θόρυβο, δεν ανησύχησαν και δεν ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Αφού ο 36χρονος σκότωσε τον πρώην εργοδότη του, έψαξε και αναστάτωσε όλο το διαμέρισμα, για να φανεί ότι επρόκειτο για ληστεία. Μάλιστα φέρεται να έκλεψε ποσό 4.400 € που υπήρχαν στο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας, στην προσπάθειά του να σβήσει τα ίχνη του (αποτυπώματα, πατημασιές κλπ.) έριξε χλωρίνη στο δάπεδο του διαμερίσματος.

Ακόμη, τοποθέτησε στο φούρνο μικροκυμάτων μεταλλικά σπρέι (αεροζόλ), ώστε να σκάσουν από τη θερμοκρασία και να προκληθεί πυρκαγιά, κάτι όμως που δεν έγινε, προφανώς διότι η ποσότητα υγρού στα σπρέι ήταν μικρή.

Τον πρόδωσε το ατύχημα

Στη συνέχεια ο 36χρονος δράστης κατέβηκε από το διαμέρισμα ανενόχλητος και έκλεψε το αυτοκίνητο μάρκας Honda Accord του θύματος (αφού είχε πάρει τα κλειδιά από το διαμέρισμα), βγήκε στην ΠΑΘΕ και κατευθύνθηκε προς τη Λάρισα.

Λίγο πριν τον κόμβο Αερινού, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης βγήκε από το δρόμο και ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι και στο πόδι, σε ατύχημα που έγινε στις 5:00 το πρωί.

Στο σημείο του ατυχήματος σταμάτησε ένα φορτηγό που πήγαινε στη Θεσσαλονίκη και ο 36χρονος ζήτησε από τον οδηγό να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο. Ο φορτηγατζής αρνήθηκε και προθυμοποιήθηκε να τηλεφωνήσει στο ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, κάτι που φυσικά ο δράστης δεν δέχτηκε και έφυγε από το σημείο περπατώντας.

Στη συνέχεια, σταμάτησε ένα άλλο αυτοκίνητο που φέρεται να τον μετέφερε στο Βελεστίνο και από κει κατέληξε στο σπίτι του, στον Πλάτανο Αλμυρού, όπου τον συνέλαβαν στις 11:00 σήμερα το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Ο δράστης ζει στον Πλάτανο μόνος και δεν έχει οικογένεια.

Άμεση αντίδραση από την Αστυνομία

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ξεκίνησε από χθες το βράδυ, όταν τροχονόμοι της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων πήγαν στο σημείο του ατυχήματος και δεν βρήκαν τον οδηγό.

Από τον αριθμό κυκλοφορίας εντόπισαν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και νωρίς το πρωί ενημέρωσαν τον γιό του Αρ. Κολοβού για το ατύχημα, κάτι που είχε αποτέλεσμα ο ίδιος να πάει στο σπίτι του πατέρα του και να διαπιστώσει ότι είχε δολοφονηθεί.

Στο μεταξύ η Αστυνομία εντόπισε τον οδηγό φορτηγού που σταμάτησε για να βοηθήσει τον 36χρονο και, αφού είχε την περιγραφή του, οδηγήθηκε στα ίχνη του δράστη, που εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 11:00 σήμερα το πρωί (στις 9:00 είχε μπει ο γιός στο σπίτι και βρήκε νεκρό τον 64χρονο).

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε, άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, ανθρωποκτονία 64χρονου Έλληνα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί στην οικία του στον Αλμυρό Μαγνησίας, αναφέρει στην ενημέρωσή της η Αστυνομία.

Για την υπόθεση συνελήφθη 36χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της κλοπής.

Χθες το βράδυ, ο 36χρονος μετέβη στο σπίτι του 64χρονου και με αιχμηρό αντικείμενο, του προκάλεσε πολλαπλά τραύματα στη θωρακική και κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Επίσης, o 36χρονος έκλεψε το αυτοκίνητο του 64χρονου καθώς και χρηματικό ποσό.

Κατόπιν συντονισμένων αστυνομικών αναζητήσεων, ο 36χρονος εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα στην οικία του στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και συνελήφθη.

Κατά την αυτοψία και τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους 22 εκατοστών, το χρηματικό ποσό των 4.400 € και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ την προανάκριση διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-12-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Άγρια δολοφονία επιχειρηματία στον Αλμυρό - Συνελήφθη ύποπτος


Τελευταία Αστυνομικά