Logo

Θεσσαλονίκη: Σπείρα κλείδωσε σε δωμάτιο δύο αλλοδαπούς και ζητούσε 2600 ευρώ για να τους απελευθερώσει



 
 

paranomh katakrathsh 29-12-2016Αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασε, μετά από καταγγελίες, υπόθεση παράνομης κράτησης δύο αλλοδαπών, Οι τελευταίοι κρατήθηκαν σε διαμέρισμα στη δυτική Θεσσαλονίκη, μέχρις ότου παραδώσουν χρηματικό ποσό...

για την απελευθέρωσή τους.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 42χρονο, υπήκοο Βουλγαρίας, στο διαμέρισμα του οποίου, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, βρέθηκαν κλειδωμένοι οι παθόντες. Επίσης, διαπίστωσαν ότι στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα δύο άτομα.

Σε βάρος των τριών αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία και παράνομη κατακράτηση.

Είχε προηγηθεί καταγγελία υπηκόου Ιράκ, σύμφωνα με την οποία ο 32χρονος αδερφός του κρατείτο παράνομα σε διαμέρισμα, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών, κατά τις απογευματινές ώρες της 28ης Δεκεμβρίου, εντοπίσθηκε το διαμέρισμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στο οποίο βρέθηκαν κλειδωμένοι ο 32χρονος αδερφός του καταγγέλλοντα και ένας 26χρονος υπήκοος Συρίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  ο 42χρονος, μαζί με συνεργούς του, κρατούσαν τους δύο αλλοδαπούς χωρίς τη θέλησή τους, μέχρι οι τελευταίοι να τους παραδώσουν το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ έκαστος, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων, καθώς και εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-12-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά