Logo

Ανατίναζαν ΑΤΜ σε τράπεζες με τη μέθοδο PLOFKRAAK



 
 

PLOFKRAAKΜετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από Α.Τ.Μ. τραπεζών με τη μέθοδο «PLOFKRAAK», συνελήφθησαν δύο ημεδαποί...

ηλικίας 31 και 22 ετών αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία της σύστασης συμμορίας, κατασκευής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία, εκρήξεις και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τη Νομοθεσία περί εκρηκτικών υλών καθώς και περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τουλάχιστον τους τελευταίους δύο μήνες ενώθηκαν με σκοπό να διαπράξουν διαρρήξεις μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.) με τη μέθοδο «PLOFKRAAK», δηλαδή ανατινάζοντας και καταστρέφοντας το Α.Τ.Μ., με τη χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και μιγμάτων εύφλεκτων αερίων. Για το λόγο αυτό προέβησαν στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, αφού πρώτα προμηθεύτηκαν φιάλες οξυγόνου, κενές φιάλες ποτών, βενζίνη και στουπιά.

Όπως εξακριβώθηκε οι δράστες :

• Στις 25-11-206 διέρρηξαν κατάστημα ψιλικών στη Σαλαμίνα και αφαίρεσαν τέσσερις φιάλες υγραερίου.

• Στις 26-11-2016 αφού παραβίασαν τη θύρα εξαγωγής χρημάτων σε ΑΤΜ Τραπέζης στη Σαλαμίνα, προσπάθησαν να προκαλέσουν έκρηξη, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

• Στις 26-11-2016 αποπειράθηκαν να προκαλέσουν έκρηξη σε δύο επιπλέον ΑΤΜ Τράπεζας επίσης στη Σαλαμίνα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Οι κατηγορούμενοι, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, για να απολογηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί επανειλημμένα για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, εκβίαση, πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων αλλά κυκλοφορούσαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-12-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά