Logo

Αποτυπώματα 37χρονου συνεργού του Β. Παλαιοκώστα βρήκε η Αντιτρομοκρατική στα όπλα της Πόλας Ρούπα



 
 

roupa 15-1-2017Εργαστηριακά ευρήματα που συνδέουν την Πόλα Ρούπα και τον Επανασττικό Αγώνα με ποινικό κατηγορούμενο και παλαιό συνεργάτη του Βασίλη Παλαιοκλωστα εντόπισαν οι διωκτικές αρχές στο σπίτι της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη στην Ηλιούπολη, καθώς και σε γκαράζ - γιάφκα της οργάνωσης στον Άλιμο...

Επιπλέον, στις σημειώσεις της Πόλα Ρούπα σε στικάκια που διερευνώνται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, βρέθηκαν προσχέδια παλαιών προκηρύξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι της Ηλιούπολη εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό του 37χρονου, Γ.Χ.,  ομογενή και παλαιού συνεργού του Βασίλη Παλαιοκώστα - συμμετείχε στην υπόθεση απαγωγής του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά. Συγκεκριμένα, τα αποτυπώματα και το γενετικό υλικό του 37χρονου ταυτοποιήθηκαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια σε σταθερά και κινητά αντικείμενα και σε οπλισμό στο διαμέρισμα της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αποτυπώματα του ίδιου προσώπου βρέθηκαν και στην γιάφκα-γκαράζ στον Άλιμο.

Ο 37χρονος που συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη, με βάση αυτά τα ευρήματα θεωρείται τροφοδότης οπλισμού στην Ρούπα ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν να συμμετείχε και σε επιθέσεις και ληστείες του Επαναστατικού Αγώνα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Γ.Χ. έχει καταγραφεί να εισέρχεται στο σπίτι της Ρούπα 3 ημέρες πριν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εισβάλουν σε αυτό και προχωρήσουν στη σύλληψη της συντρόφου του Νίκοιυ Μαζιώτη. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Γ.Χ. που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 17 ετών για ληστεία, κλοπή, εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοφορία, είχε κηρυχτεί δραπέτης των Αγροτικών Φυλακών Αγιάς Χανίων, από τις 19 Σεπτεμβρίου 2015 όταν παραβίασε 9ήμερη άδεια με δύο ημέρες οδοιπορικά. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-1-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά