Logo

Δραπέτευσε από τις φυλακές και οργάνωνε ληστείες



 
 

syllhpsh2-15-2-2017Κρατούμενος των φυλακών Δομοκού που είχε παραβιάσει την άδεια συμμετείχε σε 13 ένοπλες ληστείες σε διαφορές περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα στα Γλυκά Νερά, τον Γέρακα, το Πικέρμι, την Παλλήνη, το Κορωπί και τους Αμπελόκηπους. Πρόκειται για έναν 34χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη...

από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, μαζί με έναν 30χρονο επίσης υπήκοο Αλβανίας και έναν 37χρονο υπήκοο Βουλγαρίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Οι τρεις δράστες από τα τέλη του Δεκεμβρίου 2016 είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών σε βάρος ταχυδρομείων, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, πρατηρίων υγρών καυσίμων, πρακτορείων ΟΠΑΠ, φαρμακείων, καταστημάτων ταχυμεταφορών και διαφόρων άλλων καταστημάτων.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, προέκυψε ότι δύο από τους δράστες εισέρχονταν στα καταστήματα είτε με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, είτε καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες από τα μπουφάν τους και με την απειλή όπλων ακινητοποιούσαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρήματα από τα ταμεία.

Έξω από τα καταστήματα σε κοντινό σημείο παρέμενε ο τρίτος δράστης προκειμένου να ειδοποιήσει τους συνεργούς του, για τυχόν προσέλευση αστυνομικών δυνάμεων, ενώ διέφευγαν επιβιβαζόμενοι σε αυτοκίνητο.

Ωστόσο ,το βράδυ της Τρίτης (14-02-2017) εντοπίστηκαν από αστυνομικούς να επιβαίνουν σε όχημα, αφού προηγουμένως είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Σπάτα, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ περίπου.

Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά