Logo

Είχαν διαπράξει 36 ληστείες και κλοπές σε βάρος οδηγών και πεζών



 
 

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος διερχόμενων οδηγών αυτοκινήτων και οδηγών ταξί καθώς και πεζών, στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, τρείς ημεδαποί, ηλικίας 17, 18 και 35 ετών, αναζητούνται εννέα ακόμη συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις ληστείας και κλοπής καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι κατηγορούμενοι με διάφορα τεχνάσματα εξανάγκαζαν τους διερχόμενους οδηγούς των οχημάτων να ακινητοποιούν το όχημα τους εντός του καταυλισμού στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών και ακολούθως με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν τα θύματά τους ή βρισκόταν εντός του οχήματος.

Επιπλέον, στοχοποιούσαν και πεζά άτομα, τα οποία κινούνταν σε δρόμους πλησίον του καταυλισμού και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τα κοσμήματα που έφεραν.

Σε άλλες περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι μίσθωναν ταξί από διάφορες περιοχές της Αττικής και τα οδηγούσαν στην περιοχή Αγ. Σωτήρας Αχαρνών, όπου με χρήση σωματικής βίας ή μαχαιριών τους αφαιρούσαν ομοίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν σαράντα εννέα περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά