Logo

Κυκλάδες: Δικογραφία σε βάρος 71χρονου για παιδική πορνογραφία



 
 

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε΄βάρος 71χρονου  Έλληνα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, που απέκτησε πρόσβαση στο διαδίκτυο και μετά από συνομιλίες με άλλους χρήστες, ζήτησε να του αποσταλεί φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα εν λόγω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία προχώρησε τη διαδικασία για έκδοση βουλεύματος  για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία του 71χρονου Έλληνα, σε νησί των Κυκλάδων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή  στην οικία του 71χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής τύπου tablet και κινητό τηλέφωνο, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Σημειώνεται, ότι η  δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-7-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά