Logo

Εξιχνιάστηκε παράνομη διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων και ναρκωτικών με διαδικτυακές αγγελίες



 
 

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνίασε υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών σκευασμάτων και ναρκωτικών ουσιών, μέσω αγγελιών σε ιστότοπο αγοραπωλησιών.

Η έρευγα για την υπόθεη ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, σχετικά με ύπαρξη αγγελιών σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, στις οποίες πωλούνταν πλήθος φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιέχουν ουσίες υπαγόμενες στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, καθώς και άλλα απαγορευμένα προϊόντα.

Όπως διαπιστώθηκε από την  έρευνα που διενήργησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,  στην επίμαχη ιστοσελίδα υπήρχαν συνολικά έξι (6) αγγελίες πώλησης παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων άγνωστης προέλευσης, καθώς και ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη, κάνναβη, MDMA , LSD , λοιπά ναρκωτικά χάπια κ.α.).

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκαν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αφαιρεθούν οι επίμαχες αναρτήσεις και να εντοπιστούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων στην αλλοδαπή, ενώ για τη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητάς τους απεστάλη σχετικό αίτημα, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, προς τις αρμόδιες αλλοδαπές Αρχές.

Σημειώνεται, ότι η  δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-8-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά