Logo

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Μάρτυρες όσοι βρίσκονταν στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών



 
 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που διερευνούν την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, αναμένεται να καλέσουν ως μάρτυρες όλους όσοι βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου την ώρα του φόνου στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Παράλληλα, εξετάζοντας την εκδοχή ο δράστης να προέρχεται από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος αναμένεται να προχωρήσουν σε μία σειρά ενεργειών και εργαστηριακών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, οι διωκτικές αρχές αναμένεται να προχωρήσουν ε λήψη DNA  από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του θύματος, προκειμένου να το συγκρίνουν με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στα νύχια του.

Όπως αναφέρει το dikografies.blogspot.gr οι διωκτικές αρχές έχουν προχωρήσει σε άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου συγγενικών προσώπων της κοπέλας, καθώς και ατόμων από το φιλικό της περιβάλλον.

Παράλληλα, οι έρευνες των αστυνομικών έχουν επικεντρωθεί στα πρόσωπα, που βρίσκονταν την ώρα του εγκλήματος στο κοιμητήριο, καθώς πιστεύουν ότι, οποιαδήποτε μαρτυρία, σε αυτό το στάδιο της υπόθεσης μπορεί να εισφέρει στην έρευνα, για την ανακάλυψη του δράστη. Στο πλαίσιο αυτο οι  αστυνομικοί αναζητούν πρόσωπα, που επισκέπτονταν τους τάφους οικείων τους στο κοιμητήριο και είχαν  ενδεχομένως δει εκεί τις προηγούμενες ημέρες  την 32χρονη εφοριακό

Η συνήγορος της μητέρας και των αδελφών της Δώρας, Γιάννα Παναγοπούλου, δήλωσε στις «Δικογραφίες» ότι, κάνει έκκληση γιά μάρτυρες, καθώς η οικογένεια πιστεύει ότι, υπήρχαν κάποιοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο νεκροταφείο εκείνη την ώρα, αλλά φοβούνται να μιλήσουν.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η κατάθεση του Κώστα Ζέμπερη δεν εισέφερε κάτι νέο στην πολύκροτη υπόθεση. Υπενθυμίζεται, ότι ο πατέρας της εφοριακού σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι την ώρα της δολοφονίας περνούσε τυχαία με το ταξί του από το Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών και από εκεί επιβίβασε έναν άνδρα ηλικίας 30-35 ετών, ο οποίος ήταν αναστατωμένος και του ζήτησε να φύγουν γρήγορα από το σημείο. 

Το ταξί έχει μπει στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει DNA που να ταιριάζει με αυτό που βρέθηκε στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της 32χρονης πρόκειται να κληθεί πάλι για συμπληρωματική κατάθεση.

Θα πρέπει να σημειιωθεί, πως αν δεν  προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμου του στενού και φιλικού περιβάλλοντος της Δώρας Ζέμπερη, τότε οι έρευνες θα στραφούν κυρίως προς την εκδοχή της ληστείας μετά φόνου.

Ανασκευάζει τις δημόσιες δηλώσεις του πατέρα της 32χρονης ο δικηγόρος του

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος του πατέρα της 32χρονης εφοριακού Αποστόλης Λύτρας, μετά από την κατάθεση του πελάτη του Κώστα Ζέμπερη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κράτησε αποστάσεις, λέγοντας «να περιμένουμε τις έρευνες της Αστυνομίας»

Μάλιστα, ο κ. Λύτρας, μιλώντας στον Αlpha 989, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν ήμουν σύμφωνος όταν έκανε τις δηλώσεις, δεν τον είχα αναλάβει».νκαι συνεχίζοντας ανασκεύασε, αν όχι ακύρωσε, τα λεγόμενα του εντολέα του, σημειώνοντας ότι το ταξί δεν το είχε ο πατέρας και είχε γίνει αλλαγή βάρδιας. 

Αυτή η τοποθέτηση του δικηγόρου προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, ενώ αστυνομικές πηγές τόνιζαν ότι πρόκειται για  περίπλοκη υπόθεση.

Ο κ. Λύτρας, τέλος, ξεκαθάρισε ότι «η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, θα εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες», προσθέτοντας ότι ο πατέρας δεν είναι κατηγορούμενος και  απλώς έδωσε μια κατάθεση και έχει πάει στο σπίτι του. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-10-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά