Logo

Συνελήφθη 29χρονος για τη βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο [βίντεο]



 
 

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνέλαβε σήμερα το πρωί στην Αθήνα έναν 29χρονο ημεδαπό, για την αποστολή πακέτου-βόμβας στον Λουκά Παπαδήμο.

Σημειώνεται, ότι η βόμβα εξερράγη μέσα στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού στις 25 Μαΐου 2017, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και να παραμείνει πολλές μέρες νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με το ένταλμα που εξέδωσε ο εφέτης-ειδικός ανακριτής ο 29χρονος κατηγορείται και για την αποστολή, τον Μάρτιο του 2017, παγιδευμένων δεμάτων-βομβών, με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφκανγκ Σόιμπλε.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο 29χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ενώ φέρεται να είχε σχέσεις με  έγκλειστα στις φυλακές μέλη της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Σε έρευνες στην κατοικία του 29χρονου, στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκαν όπλα σφαίρες καθώς και ποσότητα εκρηκτικών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Για την υπόθεση το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία μεταξύ των οποίων αναφέρει:

«Ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:

8 πλαστές ταυτότητες,

2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,

πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,

πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,

πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής».

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-10-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά