Logo

Συνελήφθη 25χρονος ληστής που βασάνιζε τα θύματά του



 
 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες, με ιδιαίτερη σκληρότητα και βιαιότητα καθώς και κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ιωαννίνων και κυρίως στην παραμεθόριο περιοχή του Πωγωνίου.

Για την υπόθεση συνελήφθη στα Κτίσματα Ιωαννίνων, 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος της ομάδας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλους τρεις ομοεθνείς του, οι οποίοι αναζητούνται.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία από την οποία επήλθε θανάσιμος τραυματισμός προσώπου από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες, ληστείες κατά συναυτουργία και συρροή, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα αστυνομικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι δράστες διέπρατταν ληστείες με καλυμμένα - κατά περίπτωση - τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα, απειλώντας τα θύματά τους με διάφορα αντικείμενα (μαχαίρια, κυνηγετικό όπλο, ξύλινη ράβδο), μη διστάζοντας να τους δέσουν, να τους φιμώσουν και να τους τραυματίσουν ασκώντας σωματική βία, προκειμένου να τους υποδείξουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων.

Σε μία μάλιστα από τις ληστείες που διαπράχθηκε σε βάρος 90χρονου ημεδαπού, συνεπεία των τραυμάτων που του προκάλεσαν στο κεφάλι, επήλθε ο θάνατός του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον ανακριτή ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα διέταξε την προφυλάκισή του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-4-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά