Logo

"Μαϊμού" συντηρητές ανελκυστήρων συνελήφθησαν στον Πειραιά ενώ προσπαθούσαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη



 
 

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τρεις Έλληνες, ηλικίας 26, 32 και 36 ετών για απόπειρα εξαπάτησης ηλικιωμένης, προσποιούμενοι τους συντηρητές ανελκυστήρων.

Οι τρεις απατεώνες συνελήφθησαν στον Πειραιά τις μεσημβρινές ώρες της 13-9-2018.

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου προέκυψε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τον περασμένο Αύγουστο, είχαν ενωθεί με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων στον Πειραιά από τους οποίους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Ως προς το πρόσχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να προσεγγίσουν τα θύματα τους, προσποιούνταν ή τους λογιστές, ή τους ασφαλιστές ή τους συντηρητές ανελκυστήρων.

Στην κατοχή των συλληφθένων καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) ρολόγια.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τρείς περιπτώσεις, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Τους πρόδωσαν οι ύποπτες κινήσεις τους

Στον Πειραιά συνελήφθη, επίσης, ένας 40χρονος Έλληνας για απάτες και κλοπές στην ίδια περιοχή.

Η σύλληψη του 40χρονου πραγματοποιήθηκε έπειτα από αναζητήσεις τις  πρωινές ώρες της 13-9-2018  από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ). Επιπλέον, αναζητείται μια 45χρονη Ελληνίδα συνεργός του.

Ειδικότερα, οι δράστες εντοπίστηκαν, από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, να κινούνται ύποπτα στην περιοχή του Πειραιά, ο οποίος ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, αστυνομικοί της οποίας μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τον 40χρονο και τον προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου. Όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα ο προσαχθείς και η συνεργός του είχαν επιχειρήσει να εξαπατήσουν ηλικιωμένη γυναίκα.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, από τον περασμένο Ιούλιο, προσέγγιζαν με διάφορα προσχήματα ηλικιωμένα άτομα, τα οποία στη συνέχεια έπειθαν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τους αφαιρούσαν και κοσμήματα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις περιπτώσεις ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Σημειώνεται, ότι οι συλληφθέντες και στις δύο υποθέσεις οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, όπου ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-9-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά