Ελεύθερος αφέθηκε με περιοριστικούς όρους, αυτούς της εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Aστυνομικό Tμήμα, όπου διαμένει μια φορά το μήνα, ο 55χρονος επιχειρηματίας μετά την απολογία του στον ανακριτή.
Σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο κατηγορούμενος εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό και τη κατάληξη του 33χρονου.
Πρόθεση του ήταν να μη χτυπήσει το θύμα που κρατούσε μαχαίρι κάποιον άνθρωπο ακόμη και τον ίδιο. Όπως τόνισε αυτός ήταν που αφόπλισε και αμέσως απομακρύνθηκε από Ζακ.
Ένιωσε φόβο από την απειλή του μαχαιριού και την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο νεαρός που δεν του επέτρεπε να σκεφτεί λογικά.
Δηλώνει συγκλονισμένος από την κατάληξη ενός νέου παιδιού. Υποστηρίζει, επίσης, ότι δεν ήθελε ούτε κατάφερε κανένα χτύπημα στο θύμα που να συνετέλεσε στο χαμό του.
Πρόκειται για έναν 55χρονο που διατηρεί μεσιτικό γραφείο κοντά στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, ο οποίος , όπως και ο 73χρονος που απολογήθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Αντιμετωπίζει την κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και την πλημμμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ο 55χρονος επιχειρηματίας που δεν εμφανίστηκε αυτοβούλως στις αρχές, αλλά συνελήφθη, αφού αναγνωρίστηκε από το οπτικό υλικό και μαρτυρικές καταθέσεις, φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 55χρονος, μετά το περιστατικό, υποστήριζε μέσω λογαριασμού του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον οποίο πλέον έχει κλείσει, πως ο 33χρονος κρατούσε μαχαίρι και όταν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο και όταν βγήκε. Στις πρώτες δε αναρτήσεις του, φέρεται να υποστήριζε πως “ο Ζακ αυτοκτόνησε με ένα γυαλί που κρατούσε, όταν πήγαν να τον ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί”.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2018 από directNEWS.gr