Logo

Συνελήφθη αρχιφύλακας ως μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών



 
 

Στελέχη της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας συνέλαβαν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου έναν αρχιφύλακα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα “όπλα”, “την οπλοφορία-χρήση πυροβόλων όπλων από ατυνομικούς” και για “τις φωτοβολίδες και τα αθύρματα”.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε κατόπιν καταγγελίας αλλοδαπού, σχετικά με τη δράση οργανωμένου κυκλώματος προμήθειας πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και διακίνησης παράτυπων μεταναστών με την συμμετοχή και αστυνομικού.

Ο συλληφθείς αστυνομικός προσδιορίστηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση καθώς κατά τη διάρκεια της έρευνας αναγνωρίστηκε από τον καταγγέλλοντα αλλοδαπό.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, το αυτοκίνητο, καθώς και στον ίδιο, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: δύο πιστόλια και τρεις γεμιστήρες, περίστροφο, πιστόλι κρότου και γεμιστήρας, πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, ξύλινο ρόπαλο, δύο μαχαίρια, 238 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 84 φυσίγγια κρότου, 10 εκπαιδευτικά φυσίγγια, 75 καψούλια για πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, δύο κινητά τηλέφωνα και τέσσερις κάρτες SIM, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής καθώς και κάρτα αποθήκευσης (microsd).

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά