Logo

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια: Μία σύλληψη και πάνω από 70 προσαγωγές [βίντεο]



 
 

Σε μία σύλληψη και πάνω από 70 προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε δύο υπό κατάληψη κτήρια και σε μία οικία στα Εξάρχεια.

Η επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στις 6:00 το πρωί, με τη συμμετοχή δυνάμεων των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, σε κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Μπουμπουλίνας και σε ένα  ακόμη στην Ζωοδόχου Πηγής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από το κτήριο της Ζωοδόχου Πηγής προσήχθησαν δύο γυναίκες, μια Ιταλίδα και μια Γαλλίδα, ενώ σε εκείνο στην Μπουμπουλίνας προσήχθησαν 68 αλλοδαποί (υπήκοοι μεταξύ άλλων Συρίας, Αφγανιστάν, Αλγερίας και Μαρόκου).

Υπενθυμίζεται, ότι παρόμοια επιχείρηση είχε πραγματοποιηθεί και την περασμένη Πέμπτη. Η Αστυνομία είχε προχωρήσει τότε σε δεκάδες προσαγωγές και σε τρεις συλλήψεις.

K. Παπακώστα: Δεν υπάρχει άβατο

Σε χθεσινή συνέντευξή της η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα απέρριψε εκ νέου τα περί «άβατου» στην περιοχή των Εξαρχείων, επαναλαμβάνοντας πως αν υπάρξει αποφασιστικότητα και βούληση «η περιοχή μπορεί να γίνει η Μονμάρτη της Αθήνας».

«Το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή παραβατικότητα», πρόσθεσε. Ανάφερε ακόμη ότι πήγε πρόσφατα στα Εξάρχεια και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. «Για εμένα (τα Εξάρχεια) είναι μία γειτονιά στην οποία έχω πολλούς φίλους, πολλά χρόνια. Υπάρχει ένας κόσμος εκεί που πάλλεται στο να προσφέρει πολιτιστικό έργο. Να παράγει για τη χώρα πολιτισμό» συνέχισε για να προσθέσει: «Εγώ πηγαίνω και πίνω καφέ, όταν έχω χρόνο, παντού. Στα Εξάρχεια έχω παρακολουθήσει θέατρο πρόσφατα και έχω πιει καφέ πρόσφατα. Προσωπικά κυκλοφορώ στα Εξάρχεια, χωρίς να οπλοφορώ».

Ερωτηθείσα αν μπορεί να προσεγγίσει ένα περιπολικό την περιοχή των Εξαρχείων στην περίπτωση που κάποιος πολίτης χρειαστεί βοήθεια η κ. Παπακώστα απάντησε ότι «βεβαίως οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο Α.Τ της περιοχής των Εξαρχείων».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-4-2019 από directNEWS.gr πηγή:naftemporiki.gr


Τελευταία Αστυνομικά