Logo

Συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων



 
 

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Uncover» για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων, συνέλαβαν τέσσερις αλλοδαπούς και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Επιπλέον δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, εντοπίστηκαν χρήστες με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα και συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό συνολικά (1.459) αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, με τη χρήση συνολικά (362) διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών υπηρεσιών διαδικτύου.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε αλληλογραφία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων ατόμων, μεταξύ των οποίων και οι οικιακές συνδέσεις διαδικτύου (5) ημεδαπών, σε Αττική και Πελοπόννησο.

Κατόπιν των ανωτέρω, πρωινές ώρες της 15ης Απριλίου 2019, κλιμάκια αστυνομικών, διενήργησαν ταυτόχρονες συντονισμένες νομότυπες έρευνες σε οικίες τεσσάρων ημεδαπών σε περιοχές της Αττικής, ενώ είχε προηγηθεί έρευνα στην οικία ενός ακόμη ημεδαπού σε περιοχή της Πελοποννήσου, την 4η Απριλίου 2019.

Από τις έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων σε περιοχές της Αττικής βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

(3) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.

(5) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

(7) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop).

(2) κινητά τηλέφωνα.

(12) φορητά μέσα ψηφιακής αποθήκευσης (usbflashdrive).

(2) κάρτες ψηφιακής αποθήκευσης (microsd).

Από τον επιτόπιο έλεγχο στα παραπάνω ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκε σε αυτά πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, πράξεις και για τις οποίες συνελήφθησαν εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας. Για τον πέμπτο ημεδαπό ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι τέσσερεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-4-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά