Logo

Λαμία: Χειροπέδες σε ανήλικους ληστές



 
 

Πολίτες κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να παραδώσουν στους αστυνομικούς ένα ζευγάρι ανήλικων κακοποιών που πραγματοποιούσε ληστρικές επιθέσεις σε βάρος περαστικών στη Λαμία.

Οι δύο Ρομά, μία 14χρονη και ένας 13χρονος, το μεσημέρι της Κυριακής εντόπισαν έναν 77χρονο που περπατούσε στο δρόμο, έπεσαν επάνω του, τον χτύπησαν και του άρπαξαν 15 ευρώ και μία κάρτα ανάληψης. 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι δύο ανήλικοι βγήκαν στους δρόμους για να βρουν το επόμενο θύμα τους. Έτσι, επιτέθηκαν σ έναν 46χρονο, ο οποίος δεν ήταν εύκολος στόχος, καθώς αντιστάθηκε και κατάφερε με τη βοήθεια περαστικών να ακινητοποιήσει τους δύο ανήλικους ληστές. 

Λίγο αργότερα τους δύο ανήλικους παρέλαβαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που τους προσήγαγαν στην Ασφάλεια.

Σε βάρος της 14χρονης και του 13χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απόπειρα ληστείας. 

Όπως αποκάλυψε η αστυνομική έρευνα, οι δύο ανήλικοι χρησιμοποιούσαν και άλλη μέθοδο για να ληστέψουν περαστικούς. Πλησίαζαν με ύφος θλιμμένο το υποψήφιο θύμα και ζητούσαν βοήθεια λέγοντας μια λυπηρή ιστορία για τη ζωή τους… Μόλις ο περαστικός αποφάσιζε να ανοίξει το πορτοφόλι του για να τους βοηθήσει, τότε οι δύο ανήλικοι τον χτυπούσαν, άρπαζαν τα λεφτά του και το έβαζαν στα πόδια. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά