Logo

Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού [βίντεο]



 
 

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ βίντεο από drone όπου καταγράφονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Γραικού και του αυτοκινήτου του, σε κτηνοτροφική μονάδα στο χωριό Ανατολικό.

Ο 59χρονος επιχειρηματίας είχε χαθεί στις 3 Νοεμβρίου 2016 από την περιοχή της Χαλάστρας και από τότε οι συγγενείς αναζητούσαν τα ίχνη του.

Τελικά αποδείχθηκε ότι δολοφονήθηκε για οικονομικές διαφορές από ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διάστημα της εξαφάνισής του, τα τελευταία δυόμισι χρόνια η οικογένεια του επιχειρηματία, τον αναζητούσε επίμονα. Μάλιστα είχε απευθυνθεί στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη που ερευνούσε την υπόθεση. Πριν από μήνες, η δημοσιογράφος αιφνιδίασε τον έμπορο και του ζήτησε να ακολουθήσουν με το αυτοκίνητο του την ίδια διαδρομή της μοιραίας νύχτας. Στην αρχή αρνήθηκε αλλά μετά δέχτηκε να απαντήσει στα ερωτήματα ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητο του.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Την Τετάρτη η απολογία του φερόμενου ως δράστη - Τι υποστηρίζει 

Ο 46χρονος έμπορος κρεάτων και ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας που συνελήφθη για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού, ομολόγησε ότι έθαψε το θύμα αλλά αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. 

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο κατηγορούμενος προσήχθη ενώπιον της 5ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη, Έως τότε ο 46χρονος θα παραμείνει κρατούμενος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Χαράλαμπος, Αποστολίδης, ανέφερε ότι ο εντολέας του υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως του καταλογίζει το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του Δημήτρη Γραικού  ήρθε «πάνω στον καβγά».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-5-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά