Logo

Επιτήδειοι εξαπατούσαν ηλικιωμένους σε Λάρισα-Βόλο



 
 

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν την Πέμπτη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, οι οποίοι φέρονται ότι σε τουλάχιστον 13 περιπτώσεις ξεγέλασαν ή επιχείρησαν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους ηλικιωμένους σε Λάρισα και Βόλο .

Πρόκειται για έναν 50χρονο, έναν 51χρονο και έναν 19χρονο, που συνελήφθηαν σε ταυτόχρονες αστυνομικές πιχειρήσεις σε Λάρισα και Βόλο. 

Η αστυνομία, επίσης, αναζητεί άλλον έναν άγνωστο, μέχρι στιγμής, συνεργό τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους παθόντες και, προφασιζόμενοι ότι συγγενικό τους πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό, ζητούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα, δήθεν για την πληρωμή ιατρικών υπηρεσιών ή για να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι εν λόγω επιτήδειοι προσποιούνταν τον γιατρό, τον αστυνομικό ή ακόμη και το συγγενικό πρόσωπο των παθόντων.

Στις περιπτώσεις που οι παθόντες πείθονταν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή, συνεργοί τους μετέβαιναν έξω από τα σπίτια των ηλικιωμένων για την παραλαβή τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τη δράση τους αυτή τα μέλη του κυκλώματος αποκόμισαν από επτά θύματά τους χρήματα και κοσμήματα που ανέρχεται σε περίπου 45.000& nbsp;ευρώ.Σε έρευνα σε σπίτι, σε επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε, καθώς και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ένας χρυσός σταυρός, 170 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, δύο καπέλα και τέσσερα γάντια.

Οι συλληφθέντες με την κατηγορία της απάτης θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας. 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση του συνεργού τους, ενώ ερευνάται τυχόν εμπλοκή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-5-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά