Logo

Ιταλός μαφιόζος μέλος της ναπολιτάνικης «Καμόρα» συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη



 
 

Ένας 56χρονος Ιταλός που καταζητούνταν από τις αρχές της χώρας του συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις ιταλικές δικαστικές αρχές, κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συνδεόμενες με τη δράση της ναπολιτάνικης «Καμόρα», της οποίας φέρεται να υπήρξε μέλος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις που του αποδίδονται αφορούν την περίοδο 2002-03 και τελέστηκαν κυρίως εκτός ιταλικών συνόρων, σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που έστειλαν οι ιταλικές δικαστικές αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διεθνώς διωκόμενος ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, μαζί με την σύζυγό του η οποία φέρεται  να διατηρεί εδώ βιοτεχνία.

Όπως έγινε γνωστό αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων  της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν συνεργασίας με αστυνομικές υπηρεσίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο,  εντόπισαν τον 56χρονο το μεσημέρι της Πέμπτης στην  περιοχή των Πεύκων, οπότε και συνελήφθη δυνάμει του εις βάρος του εντάλματος.

Σημειώνεται, ότι ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αφορούν στο αίτημα των ιταλικών αρχών να εκδοθεί στη χώρα τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-6-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά