Logo

Κρήτη: Είχε επιτεθεί και σε άλλες γυναίκες ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Suzanne Eaton [φωτο]



 
 

Οι τοπικές διωκτικές αρχές έχουν βάσιμες υπόνοιες ότι ο 27χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία και τον βιασμό της Σούζαν Ίτον (Suzanne Eaton) είχε επιτεθεί και σε παρελθόν σε γυναίκες,  εφαρμόζοντος την ίδια μεθοδολογία με αυτήν που ακολούθησε στην περίπτωση της Αμερικανίδας βιολόγου.

Για το λόγο αυτό η τοπική ΕΛ.ΑΣ υπέβαλε την Τετάρτη αίτημα για έκδοση εισαγγελικής διάταξης με την οποία θα επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του 27χρονου. 

Όπως επισημαίνει το cretalive.gr,  η Ελληνική Αστυνομία κρίνει  ορθό να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του 27χρονου καθώς υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για απόπειρες επιθέσεων σε βάρος νεαρών γυναικών με την χρήση της ίδιας μεθοδολογίας.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και μία καταγεγραμμένη απόπειρα εναντίον μίας γυναίκας από τη Πολωνία που ο 27χρονος φέρεται να προσπάθησε να τη χτυπήσει με το αυτοκίνητο του, ένα λευκό επιβατηγό.

Η Πολωνή φέρεται ότι αναγνώρισε το άσπρο αυτοκίνητο του 27χρονου.  

Η γυναίκα από την Πολωνία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζει ότι πριν δύο μήνες ο 27χρονος την χτύπησε με το αυτοκίνητό του. Λίγο αργότερα εκείνη ανέκτησε τις δυνάμεις της και άρχισε να τρέχει στο χωράφι.  Στη συνέχεια μετέβη στην αστυνομία και κατήγγειλε το συμβάν, αλλά στην αρχή, μέσα στην ταραχή της δεν μπορούσε να αναγνωρίσει το αυτοκίνητο, κάτι που έκανε τώρα. 

Μάλιστα, μετά την καταγγελία της Πολωνής, η αστυνομία προχώρησε σε  προσαγωγές, ανάμεσα στις οποίες ήταν και εκείνη του 27χρονου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν ακόμη δύο καταγγελίες, οι οποίες  θυμίζουν την επίθεση σε βάρος της 60χρονης που κατέληξε στη δολοφονία της. 

Όπως έγινε γνωστό μία Λιθουανή είδε να βγαίνει κάποιος από  αυτοκίνητο και να την πλησιάζει. Κατάφερε όμως να γλιτώσει  επειδή άρχισε να τρέχει σε ένα μέρος με κόσμο. 

Η τρίτη καταγγελία έχει να κάνει με μία Ελληνίδα, η οποία υποστηρίζει ότι  χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Σώθηκε όμως αφού φώναξε και έτρεξε, ενώ γύρω της υπήρχε κόσμος. 

Παραιτήθηκε ο συνήγορος του 27χρονου

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου.

Ο δικηγόρος, που ήταν μαζί με τον κατηγορούμενο κατά την προσαγωγή του την Τρίτη στον εισαγγελέα, υπέβαλλε την παραίτησή του το πρωί της Τετάρτης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο ανακριτής θα πρέπει να διορίσει αυτεπαγγέλτως νέο νομικό εκπρόσωπο για τον κατηγορούμενο αν εμφανιστεί χωρίς συνήγορο. μ

Υπενθυίζεται, ότι ο 27χρονος είχε λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-7-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά