Logo

Εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά - Εντοπίστηκαν σε κοντέινερ με μπανάνες από το Εκουαδόρ



 
 

Ο εντοπισμός εκατοντάδων κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ σε κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι του Πειραιά έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές.

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν στελέχη του Σ.Δ.Ο.Ε., του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ καθώς και τελωνειακοί που κάνουν φύλλο και φτερό τα φορτία. 

Μέχρι στιγμής έχουν δεσμευθεί τουλάχιστον 100 κοντέινερ στα οποία έχουν βρεθεί πάνω από 120 κιλά κοκαΐνη, ενώ αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν η συνολική ποσότητα να φθάσει και τα 500 κιλά ναρκωτικής ουσίας.  Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η εν λόγω υπόθεση φέρεται να σχετίζεται με τον εντοπισμό, στις αρχές Σεπτέμβρη, ναρκωτικών σε κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

Μετά τον εντοπισμό της μεγάλης ποσότητας των ναρκωτικών, στόχος των αρχών είναι να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τη μεταφορά τους . 

Αυτό που δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα από την έρευνα είναι αν ο τελικός προορισμός της τεράστιας ποσότητας ήταν η Ελλάδα, ή η χώρα μας απλά αποτελούσε ένα ενδιάμεσο σταθμό με τελικούς αποδέκτες άτομα σε άλλη χώρα. 

Αυτό που επισήμαιναν στελέχη των αρχών που συμμετέχουν στην έρευνα είναι πως οι ποσότητες των ναρκωτικών είναι πολύ μεγαλύτερες. Η υπόθεση ερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να εξιχνιασθεί πλήρως και κυρίως να διακριβωθεί πως τα λατινοαμερικάνικα καρτέλ έχουν δικτυωθεί στην Ελλάδα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά