Logo

Διαδικτυακή απάτη με πώληση φοιτητικών τηλεφωνικών πακέτων



 
 

Στα χέρια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας, έπεσε Έλληνας που εμπλέκεται σε διαδικτυακή απάτη πώλησης δήθεν προνομιακών φοιτητικών πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Η απάτη είχε στηθεί μέσω των social media όπου ο απατεώνας είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης προνομιακών- φοιτητικών πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, τα οποία προσφέρονταν έναντι συμφέρουσας και δελεαστικής τιμής.

Μετά από τηλεφωνική και διαδικτυακή επικοινωνία του δράστη με υποψήφιο θύμα, συμφώνησαν να προβούν σε αγοραπωλησία, καταθέτοντας αντίστοιχα το χρηματικό ποσό που συμφωνήθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό που του υποδείχθηκε. Όμως ο παθών ουδέποτε παρέλαβε τα προς πώληση πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Για το λόγο αυτό ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία με εντολή Εισαγγελέα, διενήργησε προκαταρκτική εξέταση. Απευθύνθηκε στην αρμόδια εταιρεία παροχής υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, σε παρόχους υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου και στην τράπεζα που έγινε η συναλλαγή. Μετά τη συγκέντρωση των στοιχείων της δικογραφίας, προέκυψε η εξαπάτηση ακόμα δύο πολιτών με την ίδια μέθοδο.

Εναντίον του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες διαδικτυακές απάτες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά