Logo

Κακουργηματικές διώξεις σε 17 άτομα για κακοδιαχείριση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπ. Πολιτισμού



 
 

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος 17 ατόμων , που είχαν διατελέσει μέλη του Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού τη χρονική περίοδο 2012-2014, για πέντε αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν σε διασπάθιση  δημόσιου χρήματος, κακοδιαχείριση και δάνεια «μαϊμού». 

Συγκεκριμένα, η ασκηθείσα ποινική δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εγκληματική οργάνωση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε πριν την άσκηση της ποινικής δίωξης προέκυψε ΄τοι ποσό ύψους περίπου 200.000 ευρώ,  φέρεται να κατέληξε στις τσέπες των εμπλεκομένων, από δάνεια κα οικονομικά βοηθήματα  τα οποία είχαν εγκριθεί, τη διετία 2012-2014, άλλοτε με πλαστογραφημένες αιτήσεις και άλλοτε χωρίς τις σχετικές αιτήσεις των δικαιούχων οι οποίοι, όπως  βεβαιώνουν, ουδέποτε τα έλαβαν!

Τα χρήματα, με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Εισαγγελία, φαίνεται πως τα  καρπώνονταν τα τότε μέλη του ΔΣ του Ταμείου καθώς τα δάνεια και τα οικονομικά βοηθήματα ουδέποτε έφταναν στους δικαιούχους.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διεξήχθη κλήθηκαν και έδωσαν  εξηγήσεις τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου.

Μετα την άσκηση της ποινικής δίωξης η υπόθεση ανατέθηκε για περαιτέρω διερεύνηση σε ανακριτή κατά της Διαφθοράς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το  Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ αναμένεται  πάντως να τεθεί άμεσα σε καθεστώς εκκαθάρισης, με νομοθετική ρύθμιση. Όπως έχει δηλώσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, με τη ρύθμιση  που προτείνεται «διασφαλίζεται η διαφάνεια και θεσπίζονται καθαρές διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχουν πουθενά σκιές»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-10-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά