Με τον Μιχάλη Αρβανίτη άρχισαν οι απολογίες των 18 πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που δικάζει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.
Ο κατηγορούμενος είπε ότι θεωρεί ταπείνωση να απολογηθεί «για τις κατασκευασθείσας κατ’ εμού αιτιάσεις» και επιιφυλάχθηκε να εκθέσει τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης κατά την αγόρευσή του, καθώς είναι δικηγόρος.
Στη συνέχεια δήλωσε «Έλλην εθνικιστής οπαδός του μεγάλου Ιωάννου Μεταξά», πρόσθεσε πως δεν έχει «καμία σχέση με τους Ναζί.. είναι εξοβελιστέοι αν υπάρχουν τέτοιοι... εγώ θεωρώ τους Γερμανούς κατάπτυστους», ότι ο εθνικοσοσιαλισμός τα «πήγε καλά κοινωνικά στην Γερμανία» αλλά «εξετράπη ιμπεριαλιστικώς». Ανέφερε επίσης πως ποτέ δεν εντάχθηκε σε κόμμα «πλην της 4ης Αυγούστου του Κωνσταντίνου Πλεύρη ως πρωτοετής φοιτητής»
Παρά το γεγονός ότι αρχικά δήλωσε πως δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις της έδρας - «με όλον τον ειλικρινή σεβασμό στο δικαστήριό σας δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» είπε χαρακτηριστικά - τελικά, απάντησε επιλεκτικά σε όσες ερωτήσεις έκρινε ότι «χρίζουν απαντήσεως».
Ο πρώην βουλευτής, ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση απέκλεισε το ενδεχόμενο να έδωσε ο Μιχαλολιάκος εντολή να γίνουν επιθέσεις σε αλλοδαπούς ή στο ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν συμμετείχε σε όργανα του κόμματος.
«Φρικτό και απάνθρωπο το έγκλημα στην Αμφιάλη από έναν στυγνό δολοφόνο»
Τα όσα λέγονται περί «ταγμάτων εφόδου» ο ίδιος τα χαρακτήρισε εφεύρημα, συμπληρώνοντας ότι «αν κάποιοι εξετράπησαν αυτό είναι καταδικαστέον. Το φρικτόν και απάνθρωπο έγκλημα ενός στυγνού δολοφόνου εις την Αμφιάλην θα το αναλύσω στην αγόρευσίν μου».
Σε ερώτηση σχετική απέδωσε την παρουσία και άλλων μελών της Χρυσής Αυγής δίπλα στον Γιώργο Ρουπακιά στην άνοδο του κόμματος εκείνη την περίοδο και την απήχησή του που «είχε θορυβήσει τον Σαμαράκο» ο οποίος «έκανε τον πολιτικό της Ελλάδος ο απατεωνάκος αυτός».
Αναφερόμενος και σε άλλους πολιτικούς, μέλη της κυβέρνησης Σαμαρά την περίοδο μετά τη δολοφονία Φύσσα, στάθηκε κατ' αρχάς στον Νίκο Δένδια που «του λείπει τον εθνικόν συνειδός» καθώς και «τον εσμόν τον γνωστόν: Βορίδης, Αθανασίου και ο αρχισκευωρός ο Σαμαράς... αυτή η ντροπή της Ελλάδος και της Μεσσηνίας».
Παράλληλα, χαρακτήρισε το καταστατικό του κόμματος του 1987 -που περιλαμβάνεται στην δικογραφία και αναφέρεται στην απόλυτη αρχή του Αρχηγού- «πλαστό καταστατικό του δημοσιογράφου, επαγγελματία διώκτη της Χρυσής Αυγής, Ψαρρά» και ισχυρίστηκε πως ίδιος είδε μόνο ένα καταστατικό «το εγκεκριμένο, κεκυρωμένο και αποδεχθέν» από τον Άρειο Πάγο. Μάλιστα, δήλωσε πως πως αν είχε υποψίες πως «ο Λαϊκός Σύνδεσμος είχε τέτοιες τάσεις έστω και διεργασίες προς τέτοια κατεύθυνση» αυτός θα ήταν εκτός.
Σε ερώτηση για τη φράση του Νίκου Μιχαλολιάκου περί «ακονίσματος των λογχών στα πεζοδρόμια» ο πρώην βουλευτής είπε πως «ένας ρήτωρ καταφεύγει ενδεχομένως σε υπερβολές και εγώ αγορητής είμαι και πολλάκις έχω προβεί σε υπερβολές».
Οι απολογίες των πρώην βουλευτών θα συνεχιστούν τη Δευτέρα με τους Χρυσαβαλάντη Αλεξόπουλο και Γεώργιο Γερμενή.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-10-2019 από directNEWS.gr