Logo

Ελεύθεροι οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για χρηματισμό



 
 

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον 9ο τακτικό ανακριτή οι δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι συνελήφθησαν για υπόθεση χρηματισμού από επιχειρηματία που είχε εντοπιστεί να απασχολεί παράνομα αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Πρόκειται για τον 54χρονο Διοικητή του Τμήματος Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής και έναν 39χρονο υπαστυνόμο,  που κατηγορούνται κατα περίπτωση για αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της παράβασης καθήκοντος, της άμεσης συνέργειας σε δωροληψία υπαλλήλου και της υπόθαλψης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.. ο ανακριτής, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, επέβαλε στον 54χρονο αξιωματικό τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα. Ο δεύτερος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο.

Κατά της απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, ανρήθηκαν τις  κατηγορίες που αντιμετωπίζουν με τον αξιωματικό να υποστηρίζει πως επειδή βοήθησε τον επιχειρηματία, προτείνοντας του να πει ότι δεν ήξερε ότι οι αλλοδαποί που απασχολούσε ήταν παράνομα στην Ελλάδα, εκείνος για να τον ευχαριστήσει, του έδωσε έναν σφραγισμένο φάκελο. 

Ο54χρονος, συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι νόμιζε πως ο  επίμαχος φάκελος περιείχε έγγραφο σχετικό με την υπόθεση, δεν τον άνοιξε και τον έβαλε κατευθείαν στην τσέπη του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-10-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά