Logo

Καταδικάστηκαν γονείς που κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους στη Λέρο



 
 

Σε πολυετείς καθείρξεις καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, ένας 52χρονος και η 47χρονη σύζυγος του για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον "πατέρα" σε κάθειρξη 24 ετών εκ των οποίων εκτιτέα είναι τα 20 έτη και τη "μητέρα" σε ποινή κάθειρξης 13 ετών (εκτιτέα τα 8) για αποπλάνηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 και 14 έτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για απλή συνέργεια κατ’ εξακολούθηση σε αποπλάνηση παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 και 14 έτη, κατά μόνας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για απλή συνέργεια σε κατάχρηση σε ασέλγεια κατά μόνας και κατ’ εξακολούθηση κατά συρροή και για απλή συνέργεια κατ’ εξακολούθηση σε ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας, κατά συρροή.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στη 47χρονη, ενώ απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στον πατέρα.

Το ζευγάρι κατοικούσε στην περιοχή Πλάκα Λέρου, μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους, (γεν. στις 17.10.2004) και (γεν. στις 24.12.2008) και τον ενήλικο γιο τους ο οποίος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2015 έως τις 26.5.2018, ο 52χρονος πατέρας είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της κόρης του από την ηλικία των 9 μέχρι και 14 ετών. Της αφαιρούσε τα ρούχα και εσώρουχα ή την έβρισκε γυμνή στο μπάνιο και την θώπευε στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα.

Σε άλλη δε περίπτωση, σε μη εξακριβωθείσα ημερομηνία, αλλά τουλάχιστον μέχρι το Μάιο του έτους 2017, επιχείρησε να έλθει σε παρά φύσιν συνουσία με την κόρη του μετά από μπάνιο. Όμως η πράξη δεν ολοκληρώθηκε καθώς αντέδρασε το κορίτσι.

Μάλιστα αποκαλύφθηκε πως κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2018 στις ασελγείς πράξεις εις βαρος της ανήλικης, συμμετείχε και η μητέρα της. Με εντολή, προτροπή και καθοδήγηση του πατέρα της, η ανήλικη κόρη τους, αφαίρεσε τα ρούχα της και η μητέρα της, "την θώπευσε στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα προς ικανοποίηση της γενετήσιάς τους επιθυμίας¨όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Επίσης, ο κατηγορούμενος πατέρας κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2017 μέχρι 26-5-2018, επιχείρησε ασελγή πράξη και σε βάρος του ανήλικου γιού του, ενώ από το 2015 μέχρι και το 2018 που αποκαλύφθηκε η οικογενειακή τραγωδία,  ενεργούσε ασελγείς πράξεις και εις βάρος του ενήλικου υιού του, ο οποίος έπασχε από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση και ήταν για το λόγο αυτό ανίκανος να αντισταθεί.

Στις ασελγείς πράξεις κατά του ψυχικά πάσχοντος παιδιού συμμετείχε και η μητέρα του.

Ας σημειωθεί πως ο πα-τέρας και η σύζυγος του είχαν ομολογήσει τις πράξεις τους στην προανακριτική απολογία τους, ενώ κατά την κύρια ανάκριση ανεκάλεσαν εν μέρει την προηγούμενη ομολογία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατική Ρόδου, χθες ενώπιον του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος ομολόγησε μια πράξη ασέλγειας εις βάρος της κόρης του. Επίσης υποστήριξε ότι βοηθούσε το άλλο του παιδί σε μικρή ηλικία καθ’ υπόδειξιν παιδιάτρου, ανοίγοντας το μόριό του για να μην υποβληθεί σε επέμβαση φίμωσης, αρνούμενος ότι το κακοποίησε σεξουαλικά.

Όμως μετά από επίμονες ερωτήσεις της Εισαγγελέως της Έδρας, επιβεβαίωσε κατηγορίες τις οποίες είχε προηγουμένως αρνηθεί κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Στην απολογία της η κατηγορούμενη μητέρα ομολόγησε μια πράξη με θύμα την κόρη της ενώ αρνήθηκε τις υπόλοιπες. Υποστήριξε ότι τελούσε υπό τον φόβο του συζύγου της.

Η φωτογραφία του 52χρονου είναι από τη σύλληψη του το Μάιο του 2018, όταν αποκαλύφθηκε η οικογενειακή τραγωδία στη Λέρο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά