Logo

Γηροκομείο Αθηνών: Ορατός παραμένει ο κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα η δίκη!



 
 

Ορατός παραμένει ακόμη ο κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα η πολύκροτη δίκη για το πολύπαθο Γηροκομείο Αθηνών. Αν αυτό γίνει, τότε μιλάμε πρακτικά για πέταμα στον κάλαθο των αχρήστων αρκετών σελίδων του βαρύτατου κατηγορητηρίου εναντίον του άλλοτε πανίσχυρου προέδρου του, αρχιμανδρίτη Μπούμπα και των δυο συγκατηγορουμένων του.

Όπως είχαμε γράψει στο documentonews.gr πριν από λίγες ημέρες το Δ.Σ της προσωρινής διοίκησης του Γηροκομείου έπρεπε να πάρει απόφαση ώστε να καταθέσει δήλωση σύμφωνα με το άρθρο 464ΠΚ του νόμου 4619/2019 του νέου Ποινικού Κώδικα και να δηλώσει ρητά στο Δικαστήριο πως επιθυμεί την πρόοδο της δίκης.

«Εκκρεμείς ποινικές διαδικασίες, που έχουν ανοίξει χωρίς την υποβολή εγκλήσεως με αντικείμενο πράξεις για τη δίωξη των οποίων απαιτείται έγκληση στον παρόντα Κώδικα ενώ διώκονταν αυτεπαγγέλτως υπό το προϊσχύσαν δίκαιο, συνεχίζονται, εφόσον ο δικαιούμενος να υποβάλει έγκληση δηλώσει εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη της ισχύος του παρόντος ότι επιθυμεί την πρόοδό τους», αναφέρει συγκεκριμένα το άρθρο 464ΠΚ.

Με απλά λόγια, αν το Δ.Σ της προσωρινής Διοίκησης της ΕΕΑ δεν υποβάλει εμπρόθεσμα δήλωση ότι επιθυμεί την πρόοδο της δίκης, τότε τα υπόδικα πρώην μέλη του Γηροκομείου, μεταξύ των οποίων και ο Μπούμπας, μπορεί να απαλλαχθούν από ορισμένα βαρύτατα αδικήματα της για τα οποία κατηγορούνται.

Σημειώνεται ότι απαιτείται απόφαση – δήλωση του ΔΣ που εφαρμόζεται κατά αντιστοιχία διάταξης εγκλήσεως και πρέπει να έχει σαφές περιεχόμενο ως προς την επιθυμία για την πρόοδο της συγκεκριμένης δίκης.

Κωλυσιεργία ή… μεθόδευση;

Το θετικό είναι πως το Δ.Σ της προσωρινής διοίκησης έχει ήδη λάβει την εν λόγω απόφαση σε πρόσφατη συνεδρίαση του. Δηλαδή, έχει αποφασίσει υπέρ της κανονικής συνέχισης της δίκης. Όμως μέχρι και τη σημερινή δικάσιμο (11-10-2019) η πλευρά της πολιτικής αγωγής δεν έχει καταθέσει ακόμα στο δικαστήριο τη δήλωση!

Ναι μεν λοιπόν έχουμε τέτοια απόφαση αλλά το έγγραφο (δήλωση) που χρειάζεται το δικαστήριο επίσημα δεν έχει ακόμα κατατεθεί ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι τέλος Οκτωβρίου. Δηλαδή, μένει μόνο η δικάσιμος της 29ης Οκτωβρίου για να κατατεθεί η έγκληση - δήλωση. Αν και τότε, η συνήγορος πολιτικής αγωγής και επικεφαλής επί χρόνια (σ.σ και επί διοικήσεων του υπόδικου - κατηγορουμένου Μπούμπα), κα Στραϊτούρη δεν καταθέσει το απαραίτητο έγγραφο, θα πάψουν να βαραίνουν τους κατηγορουμένους οι κατηγορίες υπεξαίρεσης!

Το ίδιο το Γηροκομείο επομένως θα… βγάλει λάδι αυτούς που για χρόνια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το απομυζούν και έχουν αφήσει στα οικονομικά του χρέη εκατομμυρίων ευρώ!

Πλέον, αν γίνει αυτό που κανένας πραγματικά δεν επιθυμεί, το να μην κατατεθεί δηλαδή η έγκληση, θα μιλάμε για μεθόδευση και όχι για άγνοια ή μια απλή… κωλυσιεργία!

Το documentonews.gr, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης Ζώη Κολιό θέτοντάς του το σπουδαίο αυτό ερώτημα. «Αρμόδια να κάνει την κατάθεση αυτή είναι η συνήγορος. Θα τους δικάσουμε όλους. Δεν θα γλιτώσει κανένα λαμόγιο. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην κατατεθεί. Θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει και θα μεριμνήσω προσωπικά να μη χαθεί καμία κατηγορία». 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-10-2019 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr


Τελευταία Δικαστικά