Logo

Συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο εναντίον της απέλαση Ιρανής



 
 

Έδωσε μάχη κατά της έμφυλης βίας στην ίδια της την χώρα, στο θεοκρατούμενο Ιράν, και τώρα δίνει μάχη για την ελευθερία της ίδιας και της εξάχρονης κόρης της στον Άρειο Πάγο όπου εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της απέλασης της.

Στο πλευρό της είναι συγκρατούμενες της αλλά και φεμινιστικές οργανώσεις που διοργανώνουν σήμερα, Τρίτη, συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγου, εκφράζοντας την αντίθεση τους στην απέλαση της Ιρανής Sharareh Khademi και της εξάχρονης κόρης της.

Η Sharareh Khademi έφυγε από το Ιράν μαζί με την κόρη της Diana προκειμένου να γλιτώσουν από την καταπίεση και κακοποίηση του πρώην συζύγου της αλλά και το αυταρχικό καθεστώς της χώρας. Ο σύζυγος της χτυπούσε την ίδια και την κόρη τους. Όταν εκείνη ζήτησε διαζύγιο, την κατηγόρησε για μοιχεία -πράγμα που της στοίχισε 60 βουρδουλιές στην πλάτη. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο δικαιώθηκε. Πήρε διαζύγιο και ακολούθησε το δρόμο της προσφυγιάς. Ο πρώην σύζυγος της την απειλεί ότι θα της πάρει την κόρη τους και θα την παντρέψει μόλις εκείνη γίνει 9 χρονών αλλά και ότι θα καταγγείλει τόσο την ίδια όσο και την οικογένεια της για αντικαθεστωτική δράση.

Όπως αναφέρει η οργάνωση Καμία" Ανοχή", όταν έφτασε στην Ελλάδα, ζητώντας άσυλο, συνελήφθη με ένταλμα της Ιντερπόλ για αρπαγή ανηλίκου, μετά από σχετική μήνυση του πρώην συζύγου της και το ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση της.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό την προηγούμενη Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης διερμηνέα. Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα, Τρίτη 15 Οκτώβρη στον Άρειο Πάγο και για το λόγο αυτό γυναίκες από φεμινιστικές οργανώσεις θα είναι παρούσες στηρίζοντας τον αγώνα της Ιρανής μητέρας.

Στο πλευρό της είναι και οι συγκρατούμενες της στον Κορυδαλλό που ανέδειξαν την ιστορία της.

Σε ανακοίνωση της η οργάνωση "Καμία Ανοχή" αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Η ιστορία της Sharareh Khademi είναι η ιστορία χιλιάδων προσφυγισσών που έχουν υποστεί έμφυλη βία στις χώρες καταγωγής τους, στο ταξίδι της προσφυγιάς, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των χωρών υποδοχής της Ευρώπης – Φρούριο. Είναι παράλληλα η ιστορία χιλιάδων προσφυγισσων που αγωνίζονται για τη ζωή τους και διεκδικούν το δικαίωμα τους στην αυτοδιάθεση, σε μια ζωή χωρίς το διαρκή φόβο του θανάτου, χωρίς ανοιχτές πληγές στο σώμα, εξευτελισμούς και προσβολές.
Αν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει την έκδοση της στο Ιράν σημαίνει ότι υπογράφει το συμβόλαιο εξόντωσης της Sharareh Khademi και της εξάχρονης Diana, σημαίνει ότι το ελληνικό κράτος συμπράττει στο έγκλημα.
Η Sharareh Khademi δεν είναι μόνη σ’ αυτή τη μάχη. Έχει δίπλα της το φεμινιστικό κίνημα και κάθε θηλυκότητα που ξέρει ότι αν νικήσει η Sharareh θα νικήσουμε όλες.
Λέμε ΟΧΙ στην έκδοση της στο Ιράν. Να δοθεί άσυλο στη Sharareh. Να δοθεί άσυλο σε όλες τις επιζήσασες έμφυλης βίας".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-10-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά