Logo

Πιέστηκε για να κατονομάσει πολιτικούς υποστηρίζει ο Μανιαδάκης



 
 

Επί πέντε ώρες κατέθετε σήμερα, Πέμπτη, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε πιέσεις από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, για να εμπλέξει πολιτικούς στην υπόθεση Novartis.

O Νίκος Μανιαδάκης ήταν ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, με τον κωδικό "Γιάννης Αθανασίου". Όμως στη συνέχεια ανακάλεσε την κατάθεση του καταγγέλλοντας ότι πιέστηκε.

Σήμερα κατέθεσε στον κ. Ζαχαρή στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν παρεμβάσεις κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του, ανέφερε στους δημοσιογράφους:

«Προσωπικά ούτε είδα, ούτε συμμετείχα, ούτε γνωρίζω παράνομες πράξεις πολιτικών προσώπων».

Κατά την μαραθώνια κατάθεση του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Μανιαδάκης φέρεται να κατέθεσε ότι δέχθηκε πιέσεις και απειλές από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς που διενεργούσαν την έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis. Όπως είπε, δεν δέχθηκε πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα.

Ως προς τις πιέσεις που φέρεται ότι δέχθηκε από τους εισαγγελικούς λειτουργούς, υποστήριξε ότι του ασκήθηκαν πιέσεις ώστε ως προστατευόμενος μάρτυρας να κατονομάσει πολιτικούς ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο χωρίς στοιχεία.

Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι πιέστηκε για να κατονομάσει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. 

Υπενθυμίζεται πως στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρή έχει ήδη καταθέσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, ότι τον είχε επισκεφθεί ο Μανιαδάκης και του είχε αναφέρει τα περί πιέσεων, εκβιασμών και απειλών σε βάρος του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε:

«Στην υπόθεση αυτή έχει χαθεί κάθε μέτρο λογική με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι, θεσμοί, η ίδια η Δικαιοσύνη. Η μόνη θεραπεία είναι η αλήθεια και περιμένω ότι η αλήθεια θα λάμψει».

Ο Ν. Μανιαδάκης αναφέρθηκε στους άλλους προστατευόμενους μάρτυρες, υποστηρίζοντας ότι πολλά από τα στοιχεία που έχουν καταθέσει είναι «ανακριβή και αναξιόπιστα» και έχουν ως στόχο το οικονομικό όφελος στην περίπτωση που τιμωρηθεί η Novartis στην Αμερική.

Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει σκάνδαλο Novartis, ο κ. Μανιαδάκης είπε πως θεωρεί ότι «υπάρχει σκάνδαλο στο φάρμακο, με παράτυπες πρακτικές» για τις οποίες υπήρξαν ενδείξεις, αλλά δεν διερευνήθηκαν απο τη Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του ο νομικός παραστάτης του κ. Μανδιαδάκη, δικηγόρος Θ. Μαντάς, χαρακτήρισε «εσφαλμένη και ακατανόητη την επιλογή να καταστεί από προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορούμενος». Όπως είπε, με την κίνηση τους αυτή, οι εισαγγελείς στέρησαν την έρευνα από την πολύτιμη μαρτυρία του πελάτη του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά