Logo

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αρνούνται τις κατηγορίες Ματθαιόπουλος-Κουκούτσης



 
 

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αποδίδονται στους ίδιους αλλά και στην Χρυσή Αυγή, οι πρώην βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Δημήτρης Κουκούτσης οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα, Πέμπτη, για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Στην απολογία του ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος που εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή το 2007 και παραμένει ως σήμερα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου, ακολούθησε την ίδια υπερασπιστική γραμμή με τους υπόλοιπους πρώην βουλευτές του κόμματος, ότι βρίσκεται στο εδώλιο επειδή ήταν εκλεγμένος με το κόμμα.

«Δεν γνωρίζω καν ποιές είναι οι πράξεις που μου αποδίδονται. Είμαι εδώ γιατί διετέλεσα βουλευτής του κόμματος» υποστήριξε.

Ο πρώην βουλευτής είπε πως το όνομα του Παύλου Φύσσα το άκουσε εκείνο το βράδυ, ενώ συνάντησε πρώτη φορά τον Γιώργο Ρουπακιά μέσα στη δικαστική αίθουσα, όταν ξεκίνησε η δίκη το 2015.

Ερωτηθείς για το συγκρότημά του "Πογκρόμ" και ένα τραγούδι που έχει τίτλο: «Μίλα ελληνικά ή ψόφα», είπε ότι πρόκειται για διασκευή ενός αγγλόφωνου τραγουδιού.

«Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για τραγούδια. Αν τραγουδάω και αν διασκεδάζω, είναι δικό μου θέμα και δεν παρενέβη το νόμο» ανέφερε, αποφεύγοντας να απαντήσει στην ουσία της ερώτησης των παραγόντων της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο συγκατηγορούμενος του, πρώην βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης ο οποίος αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή το 2017 και στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και πρόσφατα ανέλαβε πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα γιατί κατηγορούμαι» ανέφερε ο κ. Κουκούτσης στην απολογία του.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα επεισόδια της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά το 2013, όπου ήταν παρών, λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Εκεί είχε εμφανιστεί "τάγμα εφόδου" σε παράταξη και με στρατιωτικό βήμα υπό τα παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη.

Τότε ο κατηγορούμενος Δ. Κουκούτσης είχε δηλώσει: «Η στρατιωτική δομή του κόμματός μας είναι αυτή και σε όποιον αρέσει».

Σήμερα ενώπιον των δικαστών στην απολογία του είπε άλλα. Ισχυρίστηκε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει στρατιωτική δομή. «Η Χρυσή Αυγή δεν είχε καμία δομή. Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Αν είχε τη στοιχειώδη οργάνωση, δεν θα κατέρρεε. Ήταν όλα στον αέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά αυτήν την φορά...

Για άλλες δηλώσεις του σχετικά με «τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητα της Τοπικής Νίκαιας», που κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Δ. Κουκούτσης είπε ότι εννοούσε τη μαζική συμμετοχή.

Σε ερώτηση για αρθρογραφία και ομιλίες στελεχών του κόμματος σχετικά με τον εθνικοσοσιαλισμό, είπε ότι «ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη ιδεολογία.

Κουκούτσης: Ο Λαγός ό,τι καλύτερο από την περιοχή

Ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επανέλαβε τοποθέτησή του ότι ο συγκατηγορούμενος του νυν ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός ήταν «ό,τι καλύτερο έχει περάσει από την περιοχή».

Ως προς τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κατέθεσε ότι βρισκόταν στην Καλαμάτα και ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ. Όταν επικοινώνησε με τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, του απάντησαν πως δεν ήξεραν τί είχε συμβεί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά