Logo

Επεισοδιακή η απολογία του Ν. Μίχου - Αιχμές κατά Μιχαλολιάκου



 
 

Επεισοδιακή ήταν σήμερα, Παρασκευή, η απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου ο οποίος άφησε αιχμές κατά του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου για τη στάση του στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ένταση δημιουργήθηκε ανάμεσα στο δικηγόρο του Ν. Μίχου Στέλιο Γρηγορίου και στους δικηγόρους του συγκατηγορούμενου του γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιώργο και Νίκο Μιχαλόλια.

Αφορμή για το επεισόδιο αποτέλεσαν οι εξηγήσεις που έδωσε ο κατηγορούμενος Ν. Μίχος στην απολογία του αναφερόμενος στην αποχώρηση του από την Χρυσή Αυγή.

Ν. Mίχος: Ήταν πολύ μικρές οι ιδεολογικές διαφωνίες, δεν ήταν μεγάλες
Ν. Μιχαλόλιας (δικηγόρος Ν.Μιχαλολιάκου): Δε σου βγήκε ε;
Στ. Γρηγορίου (δικηγόρος Ν. Μίχου): Σε μένα μιλάς; 
Ν. Μιχαλόλιας: Ναι σε σένα, ρε γελοίε 
Στ. Γρηγορίου: Αντε βρε γελοίοι καραγκιόζηδες
Ν. Μιχαλόλιας: Που είσαι 1,30!
Στ. Γρηγορίου: Φασιστάκο...

Ακολούθησε ένταση αλλά και χειροκροτήματα από το ακροατήριο, με το συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου του Ν. Μίχου, Στ. Γρηγορίου, απευθυνόμενος προς τους Γ. και Ν. Μιχαλόλια να τους χαρακτηρίζει "φασίστες".

Εκείνη τη στιγμή οι δικαστές αποχώρησαν από την αίθουσα για να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα, για να σχολιάσει ο δικηγόρος του Ν. Μίχου:

«Ωραία προστασία από το δικαστήριο. Τους έχετε ασύδοτους τέσσερα χρόνια».

Για να του απαντήσει ο δικηγόρος του Ν. Μιχαλολιάκου, Ν. Μιχαλόλιας: "Πάμε έξω να μου το πεις".
Στ. Γρηγορίου: Σας πονάει ε;
Ν. Μιχαλόλιας: Έλα έξω ρε να τα πούμε.


Μίχος: Βρίζαμε για τη δολοφονία του Φύσσα

Αναφερόμενος στη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, ο Νίκος Μίχος ανέφερε για εκείνο το βράδυ:

«Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Όλοι βρίζαμε. Έγινε ένα μπάχαλο εκείνο το βράδυ. Ξυπνήσαμε και δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Ήταν αισχρό. Όσο πολιτικός αντίπαλος κι αν είσαι με κάποιον δεν κάνεις τέτοιο πράγμα. Το καταδικάσαμε. Δεν ξέραμε τι έχει γίνει. Μας είπαν στην αρχή για καβγά στο ποδόσφαιρο, μετά είπαν ότι είχαν προηγούμενα, αλλά ό,τι και να ήταν, το καταδικάσαμε όλοι. Είχαμε τρελαθεί όλοι γιατί ήταν το κόμμα σε άνοδο και θα έπεφτε από τέτοιο πράγμα. Ήταν χοντρό για εμάς. Μας στοίχισε πολύ».

Και συμπλήρωσε: «Ας πάνε ισόβια, αυτό τους αξίζει. Αλλά όχι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την τοπική του Πειραιά. Δεν μπορεί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα να καταδικαστούν. Δεν έχουν σχέση. Οι τοπικές δεν είχαν σχέση μεταξύ τους».

Αιχμές κατά Μιχαλολιάκου

Αν και η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και συγκατηγορούμενη πρώην βουλευτής του κόμματος Ελένη Ζαρούλια είχε αναφέρει πως ενημερώθηκε για τη δολοφονία Φύσσα την επόμενη ημέρα, ο Ν. Μίχος έδωσε άλλη εκδοχή. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είχα μιλήσει εκείνη τη νύχτα με όλους. Ο Παναγιώταρος ήταν; Ο Λαγός; Θυμάμαι με τον Λαγό που μίλησα έβριζε θεούς και δαίμονες».
Πρόεδρος: Και ο αρχηγός;
Κατηγορούμενος: Αν θυμάμαι καλά μου είπε ότι μίλησε με τον Μιχαλολιάκο και έβριζε κι εκείνος. Είχε γίνει χαμός σας λέω. Του λέω ποιος το έκανε ρε Γιάννη; Μου λέει εκείνος ο ηλίθιος!
Πρόεδρος: Τον ήξερε δηλαδή;
Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω.

Ο Ν. Μίχος άφησε αιχμές κατά του Ν. Μιχαλολιάκου για τα οικονομικά του κόμματος αλλά και γιατί δεν διαγράφηκαν οι εμπλεκόμενοι στην δολοφονία του Π. Φύσσα.
«Έπρεπε να διαγραφούν οι υπεύθυνοι της Τοπικής. Είχαν πει πως όταν βγει ο αρχηγός από την φυλακή θα γίνουν όσα πρέπει» τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Βγήκε μια μέρα ο Μιχαλολιάκος και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη χωρίς να ξέρουμε τίποτα. Έπρεπε να την αναλάβει και να προχωρήσουμε σε διαγραφές. Αυτός το έκανε προεκλογικά, μόνος του, σε λάθος χρόνο και χωρίς διαγραφές».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ανέφερε: «Ένα άλλο θέμα που με πείραξε ήταν το που πήγαιναν τα λεφτά από τις συνδρομές και όχι μόνο. Οι δράσεις είχαν σταματήσει. Που πήγαιναν τα χρήματα;».

Νίκος Κούζηλος: Ωραία εικόνα στο Μελιγαλά

Νωρίτερα είχε απολογηθεί ο πρώην βουλευτής του κόμματος Νίκος Κούζηλος ο οποίος δήλωσε αθώος, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό και συγκατηγορούμενων του, ότι είναι καθαρά πολιτική η δίωξη της Χρυσής Αυγής.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την ύπαρξη στρατιωτικής δομής στην οργάνωση. Ερωτηθείς για το περιστατικό στο Μελιγαλά όπου μέλη του κόμματος με ίδιο ρουχισμό μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη, πηγαίνουν συντεταγμένοι και με παραγγέλματα, ο Ν. Κούζηλος υποστήριξε ότι έγιναν "για να υπάρχει μια ωραία εικόνα"...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-10-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά