Logo

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 19 συλληφθέντες για τις διαμαρτυρίες ενάντια στην τουρκική επιχείρηση στη Συρία



 
 

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 19  συλληφθέντες για τις διαμαρτυρίες που έλαβαν χώρα την Πέμπτη στο τουρκικό προξενείο και στον αερολιμένα «Μακεδονία».

Την κράτησή τους ήρε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αφού έκανε δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων για αναβολή εκδίκασης των υποθέσεών τους, καθώς έλειπαν οι μάρτυρες κατηγορητηρίου. 

Ειδικότερα, η υπόθεση των επτά κατηγορουμένων για τη διαμαρτυρία στα εκδοτήρια των τουρκικών αερογραμμών  στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ανεβλήθη για τις 30 Οκτωβρίου, ενώ για την επόμενη μέρα (31/10) ανεβλήθη η υπόθεση των δώδεκα που κατηγορούνται για τη διαμαρτυρία στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Οι κατηγορούμενοι είναι μέλη της αναρχικής συλλογικότητας  «Ρουβίκωνας» και των ομάδων «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» και «Pueblo» που διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα και πανό ενάντια στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία και εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απείθεια και διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, σε βαθμό πλημμελήματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το αδίκημα της «έκθεσης σε κίνδυνο αντιποίνων» που περιλαμβάνεται στη δικογραφία των συλληφθέντων για τη διαμαρτυρία στο προξενείο, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί, εάν αυτό στοιχειοθετείται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά