Logo

Σκάνδαλο Novartis: Παραμένει στην έρευνα η Ελένη Τουλουπάκη - Απορρίφθηκε η αίτηση Λοβέρδου



 
 

Το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας απέρριψε το αίτημα του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, για την εξαίρεση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, από την έρευνα για το σκάνδαλο Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε την απόρριψη της αίτησης του βουλευτή εκφέροντας την άποψη ότι δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της εισαγγελικής λειτουργού. 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, που είναι ποινικά υπόλογος στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, ζητούσε την εξαίρεση της κ. Τουλουπάκη, υποστηρίζοντας ότι η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς είναι   συμμέτοχος σε αδικήματα που φέρεται να έχουν τελεστεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, κατέθεσε η πρώην  Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης. Μαρία Παπασπύρου, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για καταγγελίες σχετικά με παρεμβάσεις στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, έχει υποστηρίξει όιτ η κ.  Παπασπύρου μετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης παρουσία του τότε υπουργού Μιχάλη Καλογήρου μετά το ταξίδι των εισαγγελέων στη Βιέννη και είχε επικρίνει σφοδρά τους εισαγγελικούς χειρισμούς στην υπόθεση σχετικά με τις έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης στην κατάθεση της δεν αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα ενώ παράλληλα αρνήθηκε ότι συμμετείχε σε σύσκεψη με αντικείμενο την απομάκρυνση της κ. Τουλουπάκη από την έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-10-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά