Logo

Κρητική βεντέτα: Καταδικάστηκαν αδέρφια για δολοφονία κτηνοτρόφου



 
 

Δύο αδέρφια καταδικάστηκαν για τη δολοφονία 63χρονου κτηνοτρόφου σε χωριό του Ρεθύμνου, βάφοντας με αίμα την κρητική βεντέτα που είχε ξεκινήσει δέκα χρόνια νωρίτερα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων καταδίκασε τον 24χρονο κατηγορούμενο σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, 10 έτη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και 7 έτη για οπλοφορία και οπλοχρησία, και τον 25χρονο αδερφό του σε κάθειρξη 15 ετών για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία και 8 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου έγινε τον Ιούλιο του 2018 στο Άνω Μέρος Αμαρίου.

Ο άτυχος 63χρονος και τα αδέρφια είχαν ένα είδος κρητικής βεντέτας, καθώς ο κτηνοτρόφος φέρεται ότι είχε συμμετάσχει σε συμπλοκή το 2008 που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο παππούς των δύο αδερφιών. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναφέρθηκε ότι το θύμα έβριζε και χλεύαζε τον νεκρό παππού τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα αδέλφια είχαν στήσει ενέδρα στο θύμα που επέβαινε στο αγροτικό του όχημα. Του έκλεισαν τον δρόμο με τα δικά τους οχήματα ώστε να μην μπορεί να διαφύγει, και τότε ο 24χρονος τον πυροβόλησε σκοτώνοντας τον.

Τα δύο αδέρφια κατηγορούνταν, επίσης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός Αλβανού εργάτη ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αγροτικό του άτυχου κτηνοτρόφου. Τον πυροβόλησαν και αυτόν, τραυματίζοντάς τον.

Κατά την απολογία του ο 24χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να δολοφονήσει το θύμα, αλλά πυροβόλησε εναντίον του με σκοπό να τον εκφοβίσει. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι το θύμα του επιτέθηκε πρώτο και πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Απολογούμενος ο συγκατηγορούμενος αδερφός του αρνήθηκε ότι ήταν παρών στον τόπο του εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναφέρθηκε ότι το θύμα έβριζε και χλεύαζε τον νεκρό παππού τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά